Politie Groningen

Vrijdag 14 maart 2008

Provincie Groningen, 14-03-2008

Groningen: politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een incident, dat afgelopen dinsdagavond rond 23.30 uur in de Nieuwe Blekerstraat in Groningen heeft plaatsgevonden. Een onbekende persoon gooide die avond een ruit van een woning in en wilde er vandoor gaan met een laptop. Een 31-jarige inwoner van Groningen zag dit en riep de man dat hij de laptop neer moest leggen. Hierdoor ontstond een schermutseling tussen de twee. Een derde persoon kwam vervolgens aanlopen en bedreigde de getuige. Hierna gingen de twee verdachten er fietsend vandoor in de richting van de Friesestraatweg. Een aantal getuigen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. De politie is specifiek op zoek naar een fietser die de twee verdachten tegemoet kwam. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 16-jarig meisje uit Groningen is donderdagochtend op de kruising van de Korreweg met de Heymanslaan gewond geraakt. Het meisje stak vanaf het fietspad plotseling de Korreweg over in de richting van de Heymanslaan. Zij zag hierbij een 25-jarige automobiliste uit Groningen over het hoofd. Het meisje werd aangereden en kwam ten val. De 16-jarige werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen raakten lichten beschadigd.

Groningen: boetes bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Goeman Borgesiuslaan heeft de politie donderdagochtend tien bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde 360 autos en motoren en acht bromfietsen. Zeven automobilisten droegen geen gordel, terwijl drie bestuurders te hard reden. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: omhelzing leidt tot aanhouding

De politie heeft donderdagochtend op het Linnaeusplein 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. Politieagenten zagen dat Stadjer een vrouw tegenkwam, waarna een omhelzing volgde. Hierop stapte de Stadjer als bijrijder weer in een auto, terwijl de vrouw op haar fiets wegreed. Zowel de man als de vrouwen waren bij de agenten bekend als drugsgebruiker. De politie had daarom het vermoeden dat de omhelzing een drugsdeal moest verhullen. De Stadjer werd vervolgens gecontroleerd. Hij bleek in het bezit van een xtc-pil en 1 gram amfetemine/speed. Volgens eigen zeggen had hij geen drugs verkocht aan de vrouw. Wel erkende hij het bezit van harddrugs. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De zaak zal aan de officier van justitie worden voorgelegd. Hij of zij zal bepalen wat met de verdachte gaat gebeuren.

Groningen: fietser en auto botsen

Een 16-jarige jongen uit Groningen is donderdagavond op de kruising Prinsesseweg met de Johan Willem Frisostraat licht gewond geraakt. De jongen verleende op zijn fiets geen voorrang aan een 18-jarige automobilist uit Groningen. Door de botsing liep de 16-jarige licht letsel op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: vervelende dronk

De politie heeft donderdagavond op de Turfsingel een 57-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had zich volgens een medewerker in zijn café vervelend gedragen. Ook wilde men geen alcohol meer schenken aan de man, omdat hij zichtbaar onder invloed verkeerde. De 57-jarige wilde geen identificatiebewijs overhandigen aan de gewaarschuwde agenten. Hierop werd de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De man kreeg een bekeuring.

Groningen: bekeuring voor geluidsoverlast

De politie heeft donderdagnacht een 25-jarige man uit Groningen bekeurd voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Agenten reageerden op enkele meldingen van geluidsoverlast. Zij constateerden vanaf de straat dat de Stadjer luide muziek draaide. De verdachte kreeg voor het veroorzaken van geluidsoverlast een bekeuring van 75 euro.

Groningen: politieagente gewond bij verzet

De politie heeft donderdagnacht op de Siersteenlaan een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor belediging. De dakloze man beledigde de agenten met een gebaar. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij verzette zich fors tegen zijn aanhouding. Om het verzet te breken werd de man met peperspray bespoten. Tijdens de worsteling bleef de verdachte de agenten in woorden beledigen. Hij werd uiteindelijk ingesloten in het cellencomplex. Een politieagente raakte door het verzet van de 35-jarige gewond aan haar knie. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat haar knie gekneusd was. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Wedde: rund op pad

Een koe had donderdagmiddag het bange vermoeden dat hij naar een slachthuis zou worden gebracht. In de buurt van het slachthuis in de Molenweg in Wedde wist het rund te ontsnappen. Eenmaal op pad rende het beest naar diverse mensen, die in de buurt stonden. Een 38-jarige vrouw uit Veelerveen werd door het beest overlopen en raakte gewond. Ze werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een verdovingsschutter wist het dier te raken, waardoor het door de hoeven ging. Het rund werd alsnog naar het slachthuis gebracht.

Hoogezand: man mishandelt vrouw

De politie heeft donderdagavond in Hoogezand een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had in een woning in Hoogezand een 23-jarige vrouw mishandeld. Bij zijn aanhouding werd de man agressief. Ook in de politieauto was de verdachte onrustig. De man is ingesloten.

Winschoten: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagnacht in de Garst in Winschoten een 27-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol in een auto te rijden. Bij controle bleek dat de Winschoter niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In de omgeving van Veendam en Stadskanaal werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Het ging hier grotendeels om fouten bij autos met aanhangwagens.

In de omgeving van Grijpskerk werden circa 25 automobilisten gecontroleerd. Een persoon droeg geen gordel. Een automobilist uit Groningen reed met hoge snelheid over de provinciale weg bij Grijpskerk. Hij klokte 128 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

In Delfzijl en omgeving werden 12 bestuurders bekeurd omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Ook werd een bestuurder beboet omdat de rem van de aanhangwagen niet goed bevestigd was.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1145, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 615, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 512, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1660, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.