Politie Twente

Persbericht Politie Twente 14 maart 2008

Politie zoekt automobilist i.v.m. dodelijke aanrijding

Enschede

In verband met de aanrijding met dodelijke afloop van donderdagavond 13 maart op de A35 in Enschede, is de politie op zoek naar een automobilist die mogelijk iets meer kan vertellen over de toedracht van het ongeval.

Zoals reeds eerder gemeld, vond donderdagavond 13 maart om ongeveer 21.00 uur een aanrijding met dodelijke afloop plaats op de A35 bij Enschede.

Een getuige, die achter het voertuig met daarin de slachtoffers reed, heeft aan de politie verteld dat hij heeft gezien dat de auto met de slachtoffers plotseling naar links uitweek om waarschijnlijk een voor hem rijdende auto te ontwijken. Gezien werd dat de auto met de slachtoffers daarna in een slip raakte en voor de betreffende auto, die ervoor had gereden, langs schoot en in de berm tegen een boom tot stilstand kwam.

De politie is nu op zoek naar de bestuurder en mogelijk andere inzittenden van deze auto die voor de auto van de slachtoffers heeft gereden.

Hij of zij wordt dan wel worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Enschede-West, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-032419)

Voor alle volledigheid worden hieronder de reeds eerder verzonden persberichten, m.b.t. deze aanrijding, cursief afgedrukt.

Dodelijke aanrijding A 35 (aanvulling)

Enschede

Op 13 maart, rond 21.00 uur vond op de A 35 een eenzijdig ongeval plaats, waarbij één persoon dodelijk gewond raakte en drie anderen zwaar gewond. Onderstaand cursief gedrukt persbericht werd daarover eerder verzonden.

Uit onderzoek is gebleken dat de verongelukte auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Goor die bij de aanrijding zwaar gewond raakte. Naast hem zat een 19-jarige man uit Goor die bij de aanrijding kwam te overlijden. De beide achterpassagiers waren een 18-jarige en een 19-jarige man ook uit Goor. Zij raakten beiden gewond ten gevolge van deze aanrijding en zijn net als de 20-jarige chauffeur, met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze aanrijding.

Dode en drie gewonden bij verkeersongeluk A35 Enschede
Bij een eenzijdig verkeersongeluk op de A35 tussen Enschede en Hengelo is donderdagavond tegen 21.00 uur een man om het leven gekomen. Het slachtoffer zat naast de bestuurder van de auto. De bestuurder zelf en twee andere inzittenden zijn met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel door de politie onderzocht. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto op een gegeven moment een stuurcorrectie op de snelweg moeten toepassen. De auto is vervolgens in een slip geraakt, van de snelweg geraakt en tegen een boom gebotst.

Door het ongeluk en het onderzoek van de verkeerspolitie is de A35 van Enschede naar Hengelo tot laat in de avond afgesloten geweest. Rond 23.15 uur is de weg weer voor het verkeer opengesteld.

tel: 053-4555588


---- --