Gemeente Oisterwijk

schenkt Heartsafe kasten voor reanimatieapparatuur 14-03-2008
College Oisterwijk schenkt Heartsafe kasten voor reanimatieapparatuur

Op 11 maart heeft het college van de gemeente Oisterwijk besloten de jonge stichting Oisterwijk Heartsafe een flinke impuls te geven door 5 vandalismebestendige kasten te schenken. In deze kasten kunnen AEDs (automatische externe defibrillatoren) worden opgehangen. De kasten hebben een waarde van 1.370,- per stuk.

AEDs in heel Oisterwijk

De Stichting Oisterwijk Heartsafe heeft als doel in de hele gemeente reanimatieapparatuur (AEDs) te hangen. Hiermee kunnen mensen die in Oisterwijk een hartstilstand krijgen snel gereanimeerd worden. Hun overlevingskans wordt daarmee 90% hoger dan wanneer zij op een ambulance moeten wachten. Als zij binnen 5 minuten geholpen worden, is er zelfs een reële kans op een volledig herstel. Daarom is het belangrijk dat er een dekkend netwerk van AEDs komt in héél Oisterwijk.

50 AEDs nodig

Om dat dekkend netwerk te realiseren zijn +/- 50 AEDs nodig. De Stichting heeft een plan opgesteld om die 50 apparaten in 2008-2009 in Oisterwijk te (laten) plaatsen. Belangrijk of eigenlijk essentieel in dit plan is dat al deze AEDs in de openbare ruimte komen te hangen en zo op elk gewenst moment bereikbaar zijn. Dit betekent wel dat er beveiligde, vandalismebestendige kasten nodig zijn.

Oisterwijk Heartsafe zoekt meer sponsors!

Burgemeester Kortmann, met ondersteuning van het college, is persoonlijk op pad gegaan om bedrijven te motiveren sponsor te worden en maakt er zich hart voor om dit project te doen slagen. Bedrijven wordt gevraagd om (net als de gemeente) één of meerdere vandalismebestendige kasten te sponsoren, waarbij het mogelijk is om op de AEDs en kasten een bedrijfsnaam te bevestigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de stichting, dhr. M. van Poppel, via de website
www.oisterwijkheartsafe.nl of via info@oisterwijkheartsafe.nl

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon