Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14-03)

OOSTERHOUT NB, 14 maart 2008

Arrestatie na uitgifte van vals geld

MADE: Op vrijdagmiddag 7 maart werd in Made vals geld uitgegeven. Het ging om bankbiljetten van 50,- . Het geld werd onder andere bij een groentezaak en drogisterij gebruikt om te betalen. De winkeliers kregen zelf in de gaten dat er met vals geld betaald werd en achterhaalden de vrouw die dat gedaan had. Ondertussen was ook de politie gealarmeerd. De vrouw zag echter kans om te ontkomen in een personenauto, nog voordat de agenten arriveerden. Het kenteken werd opgenomen maar de de auto bleek niet op haar naam gesteld. Verder onderzoek leidde in de richting van een 21-jarige vrouw uit Arnhem. Haar arrestatie volgde op donderdag 13 maart. De vrouw zegt dat ze niet op de hoogte was van het feit dat het geld vals was. Ze zou zelf ook bij een transactie hebben verkregen. Uiteraard wordt dit door de politie nader onderzocht. De ingewisselde bankbiljetten zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verduistering in dienstbetrekking

WAALWIJK: Een 19-jarige Bredanaar is door de Waalwijkse politie opgepakt op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De verdachte werkte bij een bedrijf in Waalwijk. Dinsdagavond 12 maart vond bij dat bedrijf een diefstal plaats. De verpakkingen van een gloednieuwe I-pod en een MP-3speler werden in een vuilcontainer terug gevonden.
Uit camerabeelden van het beveiligingssysteem bleek dat de 19-jarige verdachte de verpakkingen had weggegooid. Uit de bedrijfsvoorraad miste een nieuwe I-pod en MP-3 speler (waarde 638,-). De verdachte werd met de feiten geconfronteerd, waarna hij niets anders kon dan een bekentenis afleggen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij zijn invrijheidstelling kreeg hij meteen een dagvaarding mee.

Nog 21 dagen zitten

WAALWIJK: Een 48-jarige Waalwijker is door de politie opgepakt en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Dat gebeurde donderdagmiddag 13 maart 2008. De man man was bij onherroepelijke uitspraak van de rechter veroordeeld tot 21 dagen hechtenis. Hij is na zijn arrestatie overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van het vonnis.

Auteur: Jeroen Steenmeijer