Persberichten Eemland noord, 11.20 uur

Utrecht, 14-03-2008

Pepperspray

SOEST Drie mensen werden op woensdagavond 12 maart het slachtoffer van verdachten die vanuit een auto met pepperspray spoten.

Op woensdagavond rond 21.45 uur fietste een 19-jarige jongeman uit Soest over de Di Lassostraat. Daar kwam een auto naast hem rijden. In de auto zaten drie jongemannen met een licht getinte huidskleur. Eén van hen sprak de fietser aan en vroeg hem naar de weg. Terwijl de jongen de weg uitlegde, werd hij plotseling door één van de jongemannen met vermoedelijk pepperspray in zijn gezicht gespoten. Vervolgens reden de verdachten weg. Het slachtoffer kreeg veel last van zijn ogen, waardoor hij noodgedwongen naar huis is gelopen.

Diezelfde avond liep een echtpaar, een vrouw van 24 en een man van 27 jaar uit Soest, rond 22.10 uur over de Varenstraat. Zij zagen dat een auto met lage snelheid hun kant op kwam rijden. Op het moment dat het echtpaar overstak, stond de auto vlak bij hen bijna stil. Vanuit de auto werden de man en vrouw met vermoedelijk pepperspray in hun gezicht gespoten. Daarna reed de auto weg.

Het echtpaar kreeg zoveel pepperspray in hun ogen, dat zij niet zelf verder konden lopen. Een passerende man en vrouw kwamen hen te hulp. Zij begeleidde het echtpaar naar een woning in de buurt. Vervolgens zijn beide slachtoffers naar het Meanderziekenhuis gebracht. Daar is het echtpaar behandeld.

Zowel de fietser als het echtpaar verklaarden dat de verdachten in een donkerkleurige auto reden. Vermoedelijk gaat het dan ook in beide gevallen om dezelfde verdachten.

De politie komt graag in contact met de man en vrouw die het echtpaar op de Varenstraat hebben geholpen. Ook aan andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

SOEST Op 13 maart tussen 14.00 uur en 17.00 uur heeft het Verkeershandhavingsteam een contole gehouden aan de Koningsweg. In 40 gevallen volgde een staandehouding, onder andere voor het niet dragen van een gordel en het overschrijden van de snelheidslimiet.

SOEST/BAARN/SOESTDIJK - De politie heeft donderdag 13 maart een algehele verkeerscontrole gehouden. Vanaf 07.30 uur tot 14.40 uur werd het verkeer gecontroleerd op diverse plaatsen in Soest, Baarn en Soestdijk. In totaal werden 76 processen-verbaal uitgeschreven voor onder ander niet handsfree bellen, te hard rijden en het niet dragen van een autogordel.

Rijden zonder helm

SOEST Omstreeks 15.25 uur in de middag van 13 maart zagen agenten twee personen op een bromfiets snel omkeren toen zij afreden op een verkeerscontrole aan de Koningsweg. Na een korte achtervolging konden een jongen van 17 jaar en een man van 18 jaar, afkomstig uit Hilversum, aangehouden worden. Zij kregen beide een proces-verbaal voor het niet dragen van een helm en de bestuurder kreeg een ook een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Na onderzoek bleek de bromfiets waarop zij reden van diefstal afkomstig te zijn. De zaak is overgedragen aan het korps Gooi en Vechtstreek, waar de vermoedelijke eigenaar woont.