Nederlands Uitgeversverbond

Masterclass Bladenmaken geopend

Persinformatie donderdag 13 maart 2008

Inschrijving Masterclass Bladenmaken 2008 geopend

In vervolg op de succesvolle, jaarlijkse Expeditie Bladenmaken voor jong, aanstormend redactioneel talent organiseren de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en de Nederlands Vereniging van Journalisten (NVJ) met ingang van dit jaar een vierdaagse Masterclass Bladenmaken voor ervaren redactionele professionals.

De Masterclass Bladenmaken 2008 vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei en vrijdag 13 en zaterdag 14 juni en is speciaal ontwikkeld voor schrijvende freelance en chef redacteuren van publiekstijdschriften. Locatie is De Sparrenhorst in Nunspeet, waar de deelnemers steeds van vrijdag op zaterdag overnachten.

Inspirerend programma
Tijdens de Masterclass Bladenmaken krijgen zestien freelance redacteuren en twaalf chef redacteuren van publiekstijdschriften de kans zich te laten inspireren door kopstukken uit het vak. Beide groepen hebben steeds overdag een eigen programma met per dag een specifiek thema. Bij de Masterclass Bladenmaken Freelance Redacteuren ligt de nadruk op het aanscherpen van zowel redactionele als zakelijke vaardigheden. De Masterclass Bladenmaken Chef Redacteuren is vooral gericht op het aanscherpen van leidinggevende vaardigheden. Meer informatie over de invulling van beide workshopprogrammas is te vinden op www.masterclassbladenmaken.nl .

Kosteloze deelname
Schrijvende freelance redacteuren van publieksbladen met minimaal drie en maximaal acht jaar werkervaring en chef redacteuren tekst met niet meer dan drie jaar werkervaring kunnen kosteloos deelnemen. De inschrijfformulieren kunnen worden gedownload op www.masterclassbladenmaken.nl . Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 11 april 2008.

---