Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Breek door in De Baarsjes

14 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
De nota `Investeren in Talent' valt goed bij jongeren, jongerenwerkers, ouders en bewoners in de buurt.

Veel reacties

Zo lieten meer dan 200 deelnemers van het digitale bewonerspanel van zich horen over stellingen als: `Wat is het belangrijkste doel van jongerenwerk?' en `Is hangen en chillen ook een vorm van jongerenwerk?'. Alle uitkomsten van diverse inspraakrondes zijn in de uiteindelijke nota verwerkt.

Aantrekkelijke activiteiten

Opvallend was overigens dat veel ouders hun kinderen niet graag naar een jongerencentrum sturen. Jongerenwerk wordt door veel ouders vooral met overlast geassocieerd. Het nieuwe jongerenbeleid moet aan die associatie een einde maken. Portefeuillehouder Arco Verburg: `Voor alle jongeren komen er voldoende aantrekkelijke activiteiten. En we willen beter aansluiten bij school, opleiding en toeleiding naar werk of zorg. Daarnaast krijgen jongeren ook zelf een taak in het voorkomen van overlast. Dit omdat leeftijdgenootjes vaak goed bijsturing accepteren van iets oudere jongeren.'

Het jongerenwerk richt zich primair op het ontdekken en uitdiepen van talent bij jongeren. Investeren in Talent staat 1 april op de agenda van de commissie Welzijn.