Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Verplicht opknappen woning

14 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Deugdelijke elektriciteit, energiebesparende maatregelen en goed onderhoud zijn belangrijk voor een goede woningkwaliteit.

Aanschrijving

Als eigenaren en corporaties daar niet uit zich zelf voor zorgen, dan wijst stadsdeel De Baarsjes ze op die zaken. Als eigenaren en corporaties dan nog niet tot het opknappen van hun woningen overgaan, dan kan het stadsdeel ze daar op aanspreken. Dat gebeurt via een zogenaamde aanschrijving.

`Wij gaan in De Baarsjes voor een goede kwaliteit van wonen. Dat is niet alleen de leefomgeving. Daar horen ook goed onderhouden en duurzaam opgeknapte woningen bij. In de Chassé- en Orteliusbuurt zijn we de afgelopen jaren actief op eigenaren afgestapt als er sprake was van achterstallig onderhoud. Daar kun je zien dat dat werkt', zegt verantwoordelijk portefeuillehouder Ab Cherribi.

Uitgebreidere aanpak

En omdat aanschrijven in die buurten succesvol is, gaat het stadsdeel dat ook in de andere buurten doen. Inmiddels heeft het voorstel om het aanschrijven uit te breiden en daarbij ook te wijzen op het verplicht moeten aanpassen van elektra en het aanbrengen van dubbele ramen ter inzage gelegen. Het voorstel tot de uitgebreidere aanpak staat op de agenda van de volgende commissievergadering Wonen, 15 april a.s.