Provincie Groningen

in 'Domies Toen' Pieterburen Medewerkers van de provincie vrijwillig aan de slag in 'Domies Toen' Pieterburen 14 maart 2008

Gistermiddag heeft gedeputeerde Rudi Slager met een groep van 12 medewerkers van de provincie allerlei vrijwilligersklussen gedaan in Domies Toen, de botanische tuin in Pieterburen. Terrasmeubilair sjouwen, schoonmaken en verven, het toegangsgebouw schoonmaken, nieuwe schelpen op de paadjes verspreidende banken in de tuin boenen, er was van alles te doen. Na een middagje hard werken is Domies Toen klaar voor de Paasdagen. En niet alleen de mensen van Domies Toen zijn blij, maar ook de medewerkers van de provincie hebben een leuke middag gehad.

Het initiatief is ontstaan op de Groninger Beursvloer in november 2007. Op dit evenement ontmoeten bedrijven, lokale overheden, serviceclubs en maatschappelijke organisaties elkaar en wordt vraag en aanbod in vrijwilligerswerk bij elkaar gebracht. Bij de opening werd gedeputeerde Rudi Slager geïnterviewd. Op de vraag of hij vanuit de provincie ook nog iets in de aanbieding had, antwoordde hij dat hij natuurlijk nooit te beroerd was om een overall aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken. Annette Broekhuizen van Domies Toen zag haar kans schoon en benaderde hem op de Beursvloer onmiddellijk met de vraag of hij met een ploeg mensen een schoonmaakklus in Domies Toen wilde komen doen. Zijn antwoord daarop was "ja"!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
De Groninger Beursvloer is een initiatief van de Vrijwilligerszaak van Stiel en het Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen, met als doel Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. MBO houdt in dat bedrijven of overheden hun kennis, faciliteiten en menskracht gratis inzetten voor vrijwilligersorganisaties in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.pmog.nl.

Domies Toen
Het seizoen in Domies Toen staat weer voor de deur. De stinzenplanten bloeien alweer, op zondagmiddagen is de theeschenkerij weer open, evenals in het paasweekend van vrijdag tot en met zondag. Tijdens het paasweekend is ook de tentoonstelling Liturgische Bloemstukken Stille Week te bekijken in de Petruskerk. Kijk voor meer informatie op www.domiestoen.nl.

14 maart 2008