Gemeente Hellevoetsluis


Project Buurtaanpak van start. Wethouder Joosten geeft startsein in Gorsingen Hoeck (Struyten)
`

Op dinsdagavond 11 maart heeft wethouder Joosten het startschot gegeven voor het project Buurtaanpak (Impuls Wijkbeheer) in Gorsingen Hoeck in de wijk Struyten. Dit gebeurde tijdens de eerste bijeenkomst met de buurtbewoners van de straten De Brinio, De van Galen, De Bonaire, De Curaçao, De Brabant, De Windhond, De Marnix en een gedeelte van de Branding. Tijdens deze bijeenkomst in de aula van basisschool De Sterrenwacht konden buurtbewoners aangeven wat de aandachtspunten in hun wijk zijn. Verkeersveiligheid, de overlast van hondenpoep en de kwaliteit van de bestrating waren zaken die vaak genoemd werden. Positief aan de buitenruimte in hun wijk vinden de bewoners het water, de verlichting en veiligheid. De uitkomsten van deze avond zullen worden gebruikt in een enquête die het wijkbeheer na Pasen in de gehele buurt huis-aan-huis zal gaan uitvoeren. Op basis van de enquête zullen er mede door de bewoners zelf herinrichtings- en onderhoudsplannen worden opgesteld. Bewoners konden zich nu al aanmelden voor deelname aan het op te stellen kwaliteitsteam. Leden van dit team zullen de plannen en ontwikkelingen op de voet volgen.

De afgelopen week stonden er nog meer startactiviteiten in het kader van de buurtaanpak op stapel. Omdat het ook "de Week van Nederland Schoon" was, werden de kinderen van deze buurt bewustgemaakt van hun leefomgeving. Dit gebeurde door een les over afval op de scholen de Brandaris en de Sterrenwacht. Daarnaast is er op zaterdagmiddag 15 maart een schouw gehouden in de buurt, waarbij buurtbewoners tijdens een wandeling door de buurt konden laten zien wat zij mooie en minder mooie plekken vinden.

Het wijkbeheer werkt aan de wijken. In 2008 gaat de gemeente de kwaliteit van de woonomgeving in een aantal buurten verbeteren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de bewoners. Er wordt niet eerst een uitvoeringsplan gemaakt, maar bewoners kunnen zelf aangeven wat er in hun ogen beter moet in hun buurt. Denk bijvoorbeeld aan het groen, bestrating, 30 km zones, parkeerplaatsen, veilige routes, verlichting, minicontainers, speelplekken, oplossingen voor hondenpoep... Noem maar op. De wensen en ideeën van bewoners staan centraal bij deze aanpak.

Samen met Maasdelta, de politie, de gemeente en de adviesgroep Wijkbeheer is gekozen in welke buurten in 2008 als eerste aan de slag wordt gegaan. Als eerste is dus een gedeelte van de buurt Gorsingen Hoeck in de wijk Struyten aan de beurt. Binnenkort gaat ook in Hellevoetsluis Noord-West het project van start in de straten Ireneplaats, Willem Alexanderplaats en Bernhardplaats.

03/14/2008