Politie Limburg-Zuid

Insluiper op basisschool

Donderdagmiddag rond 12.00 uur heeft een onbekende man in een basisschool aan de Onderstestraat in Valkenburg een portemonnee gestolen uit een tas van een docent. Even ervoor was hij in een ander klaslokaal geweest waar op dat moment 4 kinderen zaten. Daar heeft hij niets weggenomen.
De kinderen van combigroep 3 / 4, in de leeftijd van 7 en 8 jaar hadden die ochtend een speurtocht. Als ze daarmee klaar waren, moesten ze in de klas wachten. Op het moment dat er vier kinderen in de klas zaten kwam ineens een man de klas binnengelopen die zij niet kenden. De man keek in de tas van de juf die daar stond maar haalde er niets uit. Even erna ging hij naar een ander, leeg, lokaal. Daar heeft hij een portemonnee uit een tas gestolen. Toen de juf van de groep even later ook de school binnen kwam, hoorde zij het verhaal van de kinderen. Zij had dezelfde man op het schoolplein zien lopen aan de kant van de Baron de Selysstraat. Wat later merkte men ook dat een portemonnee gestolen was en werd de politie gewaarschuwd. De juf heeft met de kinderen die bij het voorval betrokken waren uitgebreid gesproken. Ook hebben alle kinderen van de school een kort briefje meegekregen van de school waarin de diefstal werd vermeld.

Vrijdagochtend is een agent op school geweest die met vijf kinderen, in de leeftijd van 7 en 8 jaar, heeft gesproken. Vier van hen zaten in de klas toen de man binnen kwam, de vijfde kwam de man buiten tegen. De kinderen waren onder de indruk maar reageerden beslist niet overstuur.
De verdachte wordt als volgt omschreven: Hij is tussen de 35-40 jaar met korte donkere krullen. De man keek nors en had een normaal, iets gezet postuur. Hij was gekleed in een spijkerbroek met vale plekken en droeg een donkerkleurige trui met erover een donkergekleurde bodywarmer die niet gewatteerd was. Bij het schoolplein stond een grijskleurige scooter met draaiende motor die vermoedelijk door de dader gebruikt is.
Vrijdagochtend is in bossages in Meerssen de portemonnee teruggevonden. Het geld dat erin zat was weg.
Mensen die meer informatie hebben over de dader, bijvoorbeeld over zijn vluchtroute, kunnen dit doorgeven aan de politie via het landelijk telefoonnummer van de politie: 0900-8844(lokaal tarief)

14-03-2008, Valkenburg a/d Geul