Partij van de Arbeid

PvdA blij met succes zonnepanelen

14-03-2008 02:24

PvdA Tweede-Kamerlid Diederik Samsom is blij met de grote interesse van particulieren om zonnepanelen op hun dak te installeren. Hij is niet bang dat de subsidiepot te klein zal zijn: Mocht er de komende maanden meer nodig zijn, dan zullen we niet aarzelen om opnieuw de regeling uit te breiden.

Samsom reageert hiermee op berichten dat er zo veel aanvragen zijn voor zonnepanelen dat de subsidiepot snel leeg zou zijn.

Vanaf volgende maand subsidieert het kabinet de stroom die de zonnepanelen opleveren met de zogenaamde SDE regeling (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie). Met de SDE wordt de productie van elektriciteit en/of gas uit duurzame bronnen gesubsidieerd; dat wil zeggen energie uit bronnen die het milieu niet of nauwelijks belasten.

Particulieren die met behulp van zonnepanelen elektriciteit produceren, komen ook in aanmerking voor de subsidie. Het AD bericht vandaag dat er een enorme run is op zonnepanelen. Samsom: Dat is precies waarom we na jaren stilstand de subsidieregeling weer hebben geopend. De ambities van de coalitie op het gebied van duurzame energie, zijn alleen haalbaar als iedereen meedoet. De grote interesse van particulieren om zonnepanelen op het dak te zetten, moeten we dus van harte aanmoedigen.

Samsom is niet bang dat de subsidiepot te klein zal blijken te zijn. Wij hebben samen met CDA en de ChristenUnie juist het initiatief genomen om de regeling verder uit te breiden zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen met het produceren van hun eigen schone energie. Mocht er komende maanden nog meer nodig zijn, dan zullen we niet aarzelen om opnieuw de regeling uit te breiden. Succes mag niet eindigen in teleurstelling door voortijdig stopzetten van de subsidies.