Gemeente Deventer

Stedendriehoek

Minister Vogelaar bezoekt regio Stedendriehoek

Minister Vogelaar bezoekt regio Stedendriehoek in kader van actieplan Woningproductie

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie bezocht op woensdagmiddag 12 maart de regio Stedendriehoek in het kader van het actieplan Woningproductie. Ruim 80.000 nieuwe woningen erbij per jaar tot 2011 is de inzet van de minister in het actieplan. Vogelaar geeft in het plan aan hoe zij de woningproductie op korte en langere termijn wil bevorderen.
Woningproductie is van groot belang voor een goede werking van de woningmarkt. De bouw van gewenste woningen leidt tot doorstroming en biedt kansen voor burgers die nu geen voor hen geschikte en betaalbare woning kunnen vinden, zoals starters op de woningmarkt, lagere inkomensgroepen en ouderen. Daarnaast is woningproductie van belang voor de wijkaanpak en het stedenbeleid. Door te bouwen voor de vraag en door variatie in het type woning en de prijsklasse kan in buurten en wijken segregatie worden tegengegaan. Regio's spelen een belangrijke rol bij de woningproductie. Vandaar dat de minister ieder jaar een werkbezoek brengt aan 20 stedelijke regio's. Met de regio Stedendriehoek is voor de periode 2005-2010 een woningbouwproductie van tenminste 7107 overeengekomen.
De verwachting is dat er ca 9300 woningen zullen worden gebouwd. In de Stedendriehoek werd zij onder anderen ontvangen door regionaal portefeuillehouder Wonen R. de Lange, tevens wethouder Wonen van Zutphen, wethouders Wonen uit de andere regiogemeenten en de gedeputeerden Wonen van de provincies Gelderland en Overijssel. De Lange overhandigde minister Vogelaar namens de Stedendriehoek de Regionale Structuurvisie Stedendriehoek 2030 en het boek `Stedendriehoek, portret van een eigentijdse regio met een rijk verleden'. Plek van ontvangst was het wijkinformatiecentrum in de herstructureringswijk Waterkwartier in Zutphen.

Publicatiedatum: 14-3-2008
Foto van minister Vogelaar

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 14 maart 2008