Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14/03

TILBURG, 14 maart 2008

Politie spreekt van een gemoedelijke sfeer in het Tilburgse centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht en het handhaven van de openbare orde in het centrum van Tilburg spreken van een gemoedelijke sfeer. De politie verrichte in totaal één aanhouding. In het centrum ontvingen drie bezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen.

Tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor wildplassen gaf een 44-jarige Tilburger in de Emmastraat de bekeurende agenten aan dat hij met ze wilde vechten. Om zijn woorden kracht bij te zetten legde hij zijn persoonlijke bezittingen op een tafel en nam een gevechtshouding aan. Het lukte de politie met woorden de man tot kalmte te manen. Toch vond het nodig de agenten te beledigen. Hiervoor is hij aangehouden.

Politie houdt verdachte aan na mishandeling toezichthouder

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur in de Lovensestraat een 24-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 55-jarige toezichthouder te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte.

Het slachtoffer kreeg vanmorgen als toezichthouder op de Nightliner bij de Spoorlaan een woordenwisseling met de verdachte. De verdachte wilde met een broodje shoarma de bus instappen. De toezichthouder sprak de man daarover aan waarna de verdachte de bus verliet. Op straat gooide hij het broodje tegen de toezichthouder. Tussen beiden ontstond een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren in het gezicht sloeg. Na de mishandeling maakte de verdachte zich uit de voeten. Het lukte de politie de man in de Lovensestraat te achterhalen.

Politie arresteert Tilburgse voor bedreiging

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur in een supermarkt aan het Korvelplein een 49-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 22-jarige medewerker deed aangifte.

De verdachte kreeg in de winkel een woordenwisseling met de medewerker. Aanleiding daartoe was het negeren van een winkelverbod die vorig jaar aan de verdachte uitgereikt was. Tijdens de woordenwisseling bedreigde de vrouw de medewerker woordelijk. Gealarmeerde agenten schoten te hulp en hielden de verdachte aan. Op het bureau bekende ze de bedreiging.

Huurder slaat verhuurder

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 19.00 uur in de Sint Paulusstraat een een 54-jarige Tilburg aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 50-jarige vrouw deed hiervan aangifte.

In de woning kreeg de vrouw een woordenwisseling met de 54-jarige huurder. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de huurder de vrouw, zijnde de verhuurder, in het gezicht sloeg. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - Agenten hebben gisteravond tegen 18.30 uur bij een kledingzaak in de Heuvelstraat een 19-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker sprak de man bij de uitgang aan nadat hij bij het verlaten van de paskamer een kledingstuk te weinig inleverde. In de tas van de verdachte trof de medewerker onder andere het verdwenen kledingstuk aan. Gealarmeerde angenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. Voorzien van een boete van 130 Euro mocht hij na verhoor vertrekken.

Rond het middaguur gistermiddag hebben agenten in een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 26-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. De man passeerde de kassa en vergat enkele alcoholische dranken af te rekenen. Medewerkers zagen dat en spraken de man aan. Ook hij bekende de diefstal.

Bij een winkel in de Trouwlaan liep een 45-jarige vrouw tegen de lamp toen voorbij de kassa bleek dat ze diverse goederen niet ter betaling aangeboden had. Het personeel sprak haar daarover aan en droegen haar over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau ontkende ze de diefstal. Ze verklaarde de aangetroffen goederen te willen ruilen.

Bij een drogisterij in de Heuvelstraat heeft de politie vanmorgen rond de klok van 10.30 uur een 18-jarige tilburgse vrouw aangehouden. Op het moment dat ze de winkel verliet trad het alarm in werking. Onderzoek wees uit dat ze een goed in haar kleding had zitten wat niet betaald was. Op het bureau kreeg ze naast een winkelverbod ook een boete van 130 euro uitgereikt.

Tilburger mishandelt scholier en steelt schaap

TILBURG - De politie heeft gisteren tegen 11.30 uur op de Baron van Voorts tot Voortsweg een 26-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 13-jarige scholier meldde dit en deed aangifte. Tijdens de aanhouding trof de politie een schaap bij de man aan. De verdachte verklaarde het beestje uit een wei te hebben meegenomen.

Op weg naar school nam het slachtoffer, samen met enkele andere scholieren poolshoogte bij een tent die was opgeslaan in de omgeving van de Van Voorts tot Voortsweg. In de tent sliep op dat moment de 26-jarige verdachte. Bij het zien van de verdachte zetten de jongens het op een rennen. De verdachte liep een stuk achter de jongeren aan. De 13-jarige voelde tijdens het wegrennen een steek in zijn hand. Later zag hij dat zijn hand bloedde. De verdachte verklaarde met een steentje gegooid te hebben.

Auteur: Desiree Brabers