Gemeente Groningen

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Westpoort
Het nieuw te bouwen bedrijventerrein Westpoort heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen. Dit keurmerk staat voor een gestructureerde manier van lokale samenwerking om criminaliteit tegen te gaan en de veiligheid te vergroten.

Bij de inrichting van Westpoort nemen ondernemers samen met gemeente, politie en brandweer maatregelen voor een veilig bedrijventerrein. Bijvoorbeeld: een beperkt aantal toegangswegen naar het terrein, zoveel mogelijk parkeerplaatsen op het terrein van de ondernemer zelf, duidelijke wegwijzers en pandnummers, bewaakte parkeerplaatsen voor truckers, goede verlichting, eisen aan de opslag van materialen en water rond het terrein. Ondernemers die zich op Westpoort vestigen, dienen in het kader van dit keurmerk enkele maatregelen te treffen bij de bouw van hun pand.

Schade
Het bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit en onveiligheid. Het landelijke Keurmerk Veiligheid Ondernemen is in 2000 in het leven geroepen om daaraan iets te doen. Het keurmerk is twee jaar geldig.

Kavelverkoop
Westpoort ligt aan de westkant van de stad Groningen, net ten westen van Hoogkerk en direct aan de A7. Momenteel wordt de grond bouwrijp gemaakt. De kavelverkoop is dit jaar gestart. Meer informatie op www.westpoort.groningen.nl
Gepubliceerd op: vrijdag 14 maart 2008
vrijdag 14 maart 2008:
Keurmerk Veilig Ondernemen voor Westpoort