Gemeente Heusden


Snelheid kruising Wolfshoek-Parklaan naar 50 km/uur 14 maart 2008 Snelheid kruising Wolfshoek-Parklaan naar 50 km/uur

Op de kruising Wolfshoek-Parklaan in Drunen wordt de snelheid verlaagd naar 50 km per uur. Dat heeft het college van Heusden op dinsdag 11 maart besloten. Ook worden ter plaatse twee drempels aangelegd. Met deze maatregelen verwacht het college de verkeersveiligheid op deze gevaarlijke kruising sterk te verbeteren.

De kruising Wolfshoek-Parklaan krijgt dagelijks veel verkeer te verwerken. Behalve de Wolfshoek en de Parklaan sluit ook de uitrit van het naastgelegen tankstation op de kruising aan. Ook ligt er op de kruising een oversteekplaats voor fietsers. Sinds 2007 is het voor verkeer vanaf de Wolfshoek al onmogelijk om linksaf te slaan, maar toch bleef de kruising onoverzichtelijk. Hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties.

Anticiperen
Door de snelheid op de kruising terug te brengen naar 50 km per uur en twee drempels aan te leggen, worden de automobilisten gedwongen hun snelheid te minderen. Hierdoor hebben ze meer tijd om de situatie op de kruising in te schatten en te anticiperen op het overige verkeer.

Als in de nabije toekomst de zuidelijke parallelstructuur en het Ei van Drunen zijn aangepakt, wil het college de grens van de bebouwde kom zodanig verleggen, dat de gehele Parklaan, inclusief de kruising met de Wolfshoek binnen de bebouwde kom ligt. Hiervoor is een besluit van de gemeenteraad nodig.
Geplaatst op: 14 maart 2008