Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda (14/3)

BREDA, 14 maart 2008

Politie onderzoekt gewapende overval en zoekt getuigen

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval in een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat. De overvaller bedreigde drie medewerkers en maakte een geldbedrag buit.

Rond 06.00 vanmorgen kwam er een melding binnen van een gewapende overval. Ter plaatse bleek dat drie werknemers in de zaak verrast werden door een overvaller. De man bedreigde de medewerkers met vermoedelijk een vuurwapen. Hij dwong de personeelsleden naar het kantoor te gaan. Hij maakte een geldbedrag buit en verliet het pand. Hij is op onbekende wijze verdwenen. Het zou gaan om een kleine man van circa 1.60 m. Hij had een stevig postuur en droeg een jas tot op de heupen. Volgens de slachtoffers sprak hij accentloos nederlands. De politie heeft direct een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Ook werd een sporenonderzoek verrricht waarbij ook gekeken wordt naar de wijze waarop de man is binnengekomen. Voor de drie betrokkenen is Slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie roept getuigen op die rond 06.00 uur vanmorgen iets verdachts in de omgeving van de winkel hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs en verzekering

BREDA: Donderdagmiddag rond 12.00 uur is een 36-jarige man uit Breda aangehouden op de Tramsingel omdat hij in een auto reed die niet verzekerd was. Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de Tramsingel. Uit het systeem bleek dat de auto onverzekerd was. Daarop is de auto aan de kant gezet. Ook bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij voor dit feit al vier keer eerder een bekeuring ontvangen. De man is aangehouden. Hij ontving een boete en is daarna in vrijheid gesteld.

Jongen met winkelverbod betrapt

BREDA: Een 14-jarigen jongen uit Breda is donderdagmiddag rond 12.50 uur aangehouden in een sportwinkel aan de Karrestraat. De jongen had een winkelverbod van 24 maanden. Het personeel van de winkel herkende de jongen en heeft direct de politie ingeschakeld. Er is procesverbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen in horecanacht

BREDA: Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Breda verrichten in totaal drie aanhoudingen. Naast de aanhoudingen kregen drie centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen

Een 19-jarige Bredanaar werd om 00.45 uur in de Visserstraat aangehouden door een beveiligingsbeambte van een horecagelegenheid. Hij had een hoeveelheid cocaine en hennep in bezit. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Om 01.45 uur werd wederom een aanhouding verricht in de Vismarktstraat. Een 22-jarige uit Breda werd door de beveiliging van een horecagelegenheid aangehouden. Hij was in bezit van een kleine hoeveelheid cocaine. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Een 24-jarige man uit Breda werd om 02.25 uur aangehouden voor het bedreigen van een portier in de Vismarktstraat. Van de portier is aangifte opgenomen en de verdachte is aangehouden en ingesloten.

10 aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag werd een districtelijke alcoholcontrole gehouden in district Breda. 20 politiemensen hebben op drie locaties gecontroleerd. Het gaat hier om de Vosdonk in Etten-Leur, de Claudius Prinsenlaan en de Graaf Hendrik III laan in Breda. In totaal zijn 311 voertuigen gecontroleerd.

10 personen zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs is ingevorderd. Een persoon kon de blaastest niet voltooien. Van haar is een bloedproef afgenomen. Ook het rijbewijs van deze bestuurster is ingevorderd.

Twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed

Donderdagnacht is op de Dr Struyckenstraat rond 01.40 uur een 32-jarige man uit Terheijden aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 610 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Daarop moest hij zijn rijbewijs in leveren en kreeg hij een rijverbod mee van 8 uur.

Ook hield de politie een 22-jarige man uit Breda is rond 05.45 uur aangehouden in de Brusselstraat. Hij is meegenomen naar het bureau en blies 680 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook hij kreeg een rijverbod van 8 uur mee.

Broer en zus zijn aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een 23-jarige man uit Breda en zijn 31-jarige zus zijn bij een schoenenzaak in de Ginnekenstraat aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachten hadden drie paar schoenen willen stelen, maar zijn tegengehouden door winkelpersoneel. Met een bekeuring van 260 euro zijn ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Eefje Klijberg