Strukton


DUO² geselecteerd als voorkeursinschrijver voor PPS-aanbesteding rijkskantoor Groningen

14 | 03 | 2008

Consortium DUO², bestaande uit Strukton, John Laing en Ballast Nedam, is geselecteerd voor het project Publiek Private Samenwerking (PPS) Huisvesting Informatie Beheer Groep en Belastingdienst te Groningen. Architect is UNStudio uit Amsterdam. Overige deelnemers in het consortium zijn Arup, ISS, LODEWIJK BALJON Landschapsarchitecten, Studio Linse en YNNO.

Het project PPS Huisvesting Informatie Beheer Groep en Belastingdienst te Groningen omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het beheer van het nieuwe gebouw voor een periode van 20 jaar. De kosten bedragen EUR 13,2 miljoen per jaar. De aanbieding van DUO² is door de opdrachtgever beoordeeld op kwaliteit en kosten en als economisch meest voordelige bieding geselecteerd. De gebruikers, de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst, worden vertegenwoordigd door de Rijksgebouwendienst als opdrachtgever. Het is één van de eerste grote nieuwbouwprojecten van de Rijksgebouwendienst die via PPS wordt aanbesteed. Bij de aanbesteding is gebruik gemaakt van de zogenaamde Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO) benadering.

De Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst betrekken samen de nieuwe huisvesting met in totaal ongeveer 2.500 medewerkers. Het gezamenlijke rijkskantoor krijgt parkeerfaciliteiten voor 1.500 fietsen en 675 auto's, die grotendeels in een ondergrondse parkeergarage worden ondergebracht. Daarboven komt een grote openbare stadstuin met waterpartij en een multifunctioneel paviljoen met commerciële functies.

Volgens de huidige planning zal het DBFMO-contract met de Staat op 19 maart worden ondertekend. De bouw start naar verwachting eind 2008. Oplevering van het kantoor is voorzien in maart 2011. Daarna wordt gestart met de aanleg van de parkeergarage en de openbare stadstuin, die in 2013 worden opgeleverd.

Artist impression: UNStudio

Strukton Integrale Projecten