Gemeente Baarn

Onderzoek naar extra sporthal op Sportpark Ter Eem

De gemeente gaat de haalbaarheid van de realisatie en exploitatie van een extra sporthal op het Sportpark Ter Eem onderzoeken. Het voorstel om daar een extra sporthal te realiseren komt van SV Baarn. De sportvereniging heeft hiervoor ook een sponsor bereid gevonden, mits de gemeente zelf een derde deel van de kosten bijdraagt. Het onderzoek zal plaatsvinden in nauwe samenwerking met SV Baarn, Stichting De Trits en andere betrokkenen.

Het onderzoek naar de haalbaarheid van exploitatie bestaat uit twee delen. Eerste deel van het onderzoek is vaststellen van de behoefte aan extra binnensportruimte in Baarn. Tweede deel is onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de exploitatie van een nieuwe sporthal. Op dit moment bezetten de sportverenigingen, GALM-groepen en particulieren alle sportzalen van Baarn. Vanaf vijf uur 's middags tot 's avonds laat zijn zowel sporthal De Trits als de gemeentelijke gymnastieklokalen volledig bezet. In het weekend is sporthal De Trits ook vol. Overdag bezetten de basisscholen de gemeentelijke gymnastieklokalen met hun bewegingsonderwijs. Alleen op school- en werkdagen is in De Trits overdag nog beperkt ruimte beschikbaar.

Vanuit de sportverenigingen voor handbal, tennis, gymnastiek, zaalvoetbal, volleybal, basketbal, hockey, GALM, jazzdans en atletiek is er een directe vraag naar meer zaaluren. Handbalverenging SV Baarn en tennisvereniging BLTC moeten momenteel al uitwijken naar sportzalen buiten Baarn.

Sportbeleid
Het gemeentelijk sportbeleid is er op gericht om de zaalsport te concentreren in één zogenoemde `exploitatie-eenheid'. Bij het onderzoek wordt daarom ook Stichting De Trits betrokken om over de haalbaarheid van de exploitatie mee te praten. Mogelijke nieuwe ontwikkelingen zoals `sportieve buitenschoolse opvang', uitbreiding van seniorensport, bedrijfssport en dansvormen worden meegenomen in het onderzoek. Ook de visie van de hierbij betrokken organisaties zal in het onderzoek geïntegreerd worden. Een extern onderzoeksbureau zal het onderzoek gaan uitvoeren.