Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag, 30 augustus 2007

Bert en Ernie te gast in Madurodam

Expositie 'Sesamstraat @ Madurodam' brengt tv-serie tot leven

In 2008 krijgt Madurodam er een nieuwe straat bij: Sesamstraat. Van 14 maart tot en met 26 oktober 2008 organiseert de kleinste stad van Nederland, samen met educatieve non-profitorganisatie Sesame Workshop, de expositie 'Sesamstraat @ Madurodam'. In de expositiehal kunnen kinderen 'live' kennismaken met de hoofdrolspelers van de televisieserie en zelf alles meemaken wat er altijd op televisie te zien is. Tekenen en knutselen bij Bert en Ernie, zich uitleven in het Broccolibos, rekenen bij Graaf Tel, luisteren naar verhalen op het grootste bed van Nederland en niet te vergeten: op de foto met de levensgrote Bert, Ernie en Elmo.

Voor kleine en grote kinderen
Sesamstraat @ Madurodam is gemaakt voor kinderen, maar ook voor hun ouders of begeleiders; eigenlijk voor iedereen die met Sesamstraat is opgegroeid. De expositie is typisch Sesamstraat: educatief amusement, leerzame avonturen en spellen waarmee kinderen zelf aan de slag gaan. Geen statische tentoonstelling dus, maar een dynamisch evenement. Verder is er aandacht voor de geschiedenis van Sesamstraat en de achtergrond van het televisieprogramma en zijn grondleggers, Sesame Workshop.

Maatschappelijk doel
In Sesamstraat @ Madurodam komen twee organisaties met een maatschappelijk doel samen. Madurodam werd in 1952 opgericht als oorlogsmonument voor de in 1945 in Dachau overleden George Maduro, maar achter de miniatuurstad ging ook een charitatieve stichting schuil. Nog altijd geeft Madurodam via de Stichting Madurodam Steunfonds financiële steun aan sociaal-culturele instellingen voor jongeren. Het Amerikaanse Sesame Workshop is verantwoordelijk voor het succes van Sesamstraat. Als educatieve non-profitorganisatie investeert het de opbrengsten van Sesamstraatproducten in internationale projecten voor kinderen, waarbij het uitgaat van de lokale situatie en mogelijkheden. In de ogen van Sesame Workshop verdienen alle kinderen een kans om te leren en naar school te gaan; om hun eigen wereld en elkaar te leren kennen; te denken, dromen en te ontdekken!

-/2

-2-

Uitgezonden in 120 landen
Het peuter- en kleuterprogramma Sesamstraat komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het bestaat al sinds 1969. De Amerikaanse programmamakers blijken destijds een unieke, 'universele' formule ontwikkeld te hebben om kinderen spelenderwijs te leren tellen en spellen: de serie wordt inmiddels in ruim 120 landen over de wereld uitgezonden, in meer dan 30 verschillende internationale versies. Het is de langstlopende televisieserie ter wereld.

Sesamstraat in Nederland
In Nederland begon de NOS (nu NPS) op 4 januari 1976 met de uitzendingen. Het programma is nog steeds ongekend populair bij alle generaties en heeft een naamsbekendheid van bijna honderd procent. Tegenwoordig is Sesamstraat drie keer per dag op televisie te zien. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren voor de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie, en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Openingstijden
De expositie Sesamstraat @ Madurodam vindt plaats van 14 maart 2008 tot en met 26 oktober 2008. De verwachte openingstijden van de expositie zijn van 10.00 tot 17.00 uur (in juli en augustus van 10.00 tot 23.00 uur). Voor bezoek aan de expositie wordt geen extra toeslag op de toegang van Madurodam berekend. Madurodam is tot 30 juni dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur; in de maanden juli en augustus tot 23.00 uur; vervolgens tot 18.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.madurodam.nl. Bellen kan ook:

(070) - 416 24 00.


---



Ingezonden persbericht