Ingezonden persbericht


Persbericht 22 februari 2008

Quincy Jones 14 maart wereldberoemd op Radio 6

Jarige artiest in the wereldberoemd spotlights

Radio 6 behandelt de allergrootste artiesten met alle egards in de nieuwe serie 'Werelberoemd'. Na Jimi Hendrix is de eer aan Quincy Jones om in deze Radio 6 eregalerij plaats te nemen en wel op zijn 75e verjaardag. De publieke zender besteedt vrijdag 14 maart de hele dag uitgebreid aandacht aan het werk van deze muzikale duizendpoot die als succesvol muzikant, componist, schrijver en producer wereldberoemd werd.

Wereldberoemd Top 10

Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete Quincy Jones plaat op basis waarvan van de Quincy Jones Top 10 wordt samengesteld. Deze wordt 14 maart van 18.00 tot 19.00 uur uitgezonden. De kieslijst op de Radio 6 website telt 150 nummers van Quincy Jones, verdeeld in 50 nummers van de muzikant, 50 nummers van de schrijver en 50 nummers van de componist Quincy Jones.

Legendarisch concert in Montreux

Van 19.00 tot 20.00 uur zendt Radio 6 een registratie uit van het legendarische optreden van Quincy Jones samen met Miles Davis op het Montreux Jazz Festival in 1991.

Quincy Jones

Quincy Jones is een begenadigd jazztrompettist, maar wordt met name als schrijver en muziekproducer wereldberoemd. Hij werkte samen met artiesten als Duke Ellington, Count Basie, Ray Charles, Miles Davis en Frank Sinatra. Hij produceerde 3 albums met Michael Jackson. Quincy Jones is als producent verantwoordelijk voor zowel het best verkochte album (Thriller van Michael Jackson) als de best verkochte single (We Are the World) aller tijden. In zijn hele muziekcarrière heeft Jones liefst 27 Grammy Awards gewonnen. Daarnaast componeerde Jones 33 soundtracks voor grote Hollywood films en hiermee was hij goed voor 7 Oscar nominaties.

Voor meer informatie: www.radio6.nl



Ingezonden persbericht