Ingezonden persbericht


Vizier - Naked people being dressed.
I'm leaving this room - Klaske Oenema in hetveem theater

In een double bill presenteert hetveem theater interdisciplinair werk van jonge makers: Vizier van I met a few naked people that I knew from being dressed en na de pauze I'm leaving this room van Klaske Oenema. Vrijdag 14 maart om 20.30 uur in hetveem theater, Van Diemenstraat 410, Amsterdam.

Een avond waarin oorlogsfotografie, poppen, tapdans, beeldprojecties, liedjes en gedichten ruimschoots aandacht krijgen.

??????????????????????????????????????

Vizier van I met a few naked people that I knew from being dressed work in progress 2
hetveem coproductie i.s.m. De Proeve

De jonge theatergroep I met a few naked people that I knew from being dressed ontwikkelt haar eerste voorstelling Vizier, over de contradicties van de oorlogsfotografie, door middel van een aantal vooronderzoeken. Het eerste onderzoek over de combinatie van de discipline tapdans en het thema oorlogsfotografie werd 20 september 2007 gepresenteerd in hetveem theater.

In werkplaats De Proeve in Amstelveen ontwikkelde de groep dit onderzoek door. Een presentatie ervan heeft plaatsgevonden afgelopen vrijdag 29 februari in De proeve. De tweede presentatie is nu te zien in hetveem theater. De makers onderzochten de combinatie van de discipline poppenspel en het thema oorlogsfotografie. Hoe kun je een voorstelling die gaat over journalistieke beeldtaal en beeldvorming in theatrale beelden vatten? Hoe kan of moet poppenspel zich verhouden tot de dramatiek van de oorlogsfoto? Hoe belangrijk is de vorm en de grootte van een pop voor de dramaturgie van de voorstelling? Ook dit keer is er weer tapdans van Marije Nie.

Naked people being dressed is een nieuwe multidisciplinaire theatergroep die documentair theater wil maken met behulp van fysiek spel, poppen/objecten en vormgeving. Info www.nakedpeoplebeingdressed.nl

Een onderzoek door Colin Kassies, Elze van den Akker tapdans Marije Nie coach Guido Kleene

??????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????

Na de pauze een optreden van Klaske Oenema.

I'm leaving this room van Klaske Oenema
gastprogramma

Klaske Oenema trad op tijdens Pilot # 1 (mei 2007), de eerste editie van onze multidisciplinaire programmaserie i.s.m. tentoonstellingsruimte De Veemvloer, en maakte meteen een onuitwisbare indruk. Oenema combineert beeldprojecties, muziek en gedichten in een soort levende animatievoorstelling. Door vellen papier in allerlei vormen over een overheadprojector te schuiven projecteert ze op een scherm wisselende tableaus en landschappen. Tegelijkertijd zingt ze met een prachtige stem poëtische liedjes en vertelt ze gedichten en verhaaltjes. Een bijzonder, verstild en ontroerend programma dat een reprise in hetveem theater meer dan verdient.

"Door het neerleggen en weer weghalen van verschillende kleine uitknipsels vertelt ze prachtige, kleine verhaaltjes." (de Volkskrant) "Mooie zang in een roerende performance." (het Parool) "Door Oenema's karaktervolle stem blijft het spannend klinken. Een mooi droomplaatje om de Nederlandse winter mee door te komen." (OOR)

Klaske Oenema studeerde in 2006 af aan de afdeling Schrijven van de Rietveld Academie. Met haar multimedia afstudeerperformance won ze meteen de Publieksprijs. Naast haar multimediaperformances, waarmee ze o.a. optrad tijdens Crossing Border en Noorderslag, exposeert ze beeldende installaties en publiceert ze gedichten.

Zie ook www.klaskeoenema.nl of luister op http://www.myspace.com/klaskeoenema

Klaske is met haar projectiewerk ook te zien in het festival Het Gonst in Arti, Arti et Amicitae, 29 februari t/m 30 maart. Zie www.arti.nl Op vrijdag 14 maart zal zij na het optreden in hetveem theater ook in Arti een performance verzorgen.

??????????????????????????????????????

hetveem theater

Van Diemenstraat 410

1013 CR Amsterdam

t 020 - 626 0112

f 020 - 422 3961

www.hetveemtheater.nl

veeminfo@hetveemtheater.nl


---- --