Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Gemeente Barendrecht en VAC ondertekenen samenwerkings- overeenkomst

BARENDRECHT (dinsdag 11 maart 2008) ­ Op vrijdag 14 maart ondertekenen wethouder Bas Nootenboom (Volkshuisvesting en Wonen) en de Voorlichting- en adviescommissie voor de wo- ningbouw in Barendrecht (VAC)een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst is vermeld op welke manier deze twee partijen gaan samenwerken om het wooncomfort in Barendrecht te verbe- teren.

De VAC beoordeelt woningen en woonomgevingen op praktische aspecten vanuit het standpunt van de be- woner. De gemeente onderkent het belang van de VAC ter bevordering van een goede leefomgeving. Op vrijdag 14 maart om 16.00 uur zal de ondertekening plaatsvinden in de trouwzaal van het gemeentehuis. De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Woningen met kwaliteit en wijken met karakter
Als het om wonen gaat, heeft ieder zijn eigen wensen en voorkeuren. Maar een aantal zaken geldt voor ieder- een. Niemand zit te wachten op problemen als tegen elkaar slaande deuren, klepraampjes die nauwelijks bedienbaar zijn, radiatoren die in de weg zitten, te kleine slaapkamers of een gebrek aan stopcontacten. De ervaring van de VAC-Barendrecht is dat dergelijke problemen vaak te laat aan het licht komen. Immers, als een huis gebouwd wordt is de bewoner (meestal) nog niet bekend. Als de woning klaar is, kan de huurder of huiseigenaar voor nare verrassingen komen te staan. Daarom is het van cruciaal belang dat er al vroeg in het bouwproces kritisch gekeken wordt naar de gebruikskwaliteit van woning en leefomgeving. Vanuit het per- spectief van de bewoner. Een woning of wijk moet voldoende gebruikskwaliteit bezitten om leefbaar te zijn. De VAC-Barendrecht is een organisatie van vrijwilligers, de enige commissie in de gemeente Barendrecht die bouwplannen beoordeelt op gebruikskwaliteit vanuit het perspectief van de gebruiker. Met als doel, woningen met kwaliteit en wijken met karakter.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht