Ingezonden persbericht


Brocade neemt Strategic Business Systems over

Overname vormt uitbreiding op Brocade Professional Services-aanbod voor datacenters

Eindhoven, 14 maart 2008 - Brocade (Nasdaq: BRCD) heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Strategic Business Systems (SBS), een niet-beursgenoteerde leverancier van professionele IT-diensten voor middelgrote en grote bedrijven in de commerciële en overheidssector.

SBS is opgericht in 2000 en heeft zijn hoofdkantoor in Herndon (Virginia) in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt professionele diensten voor datacenters en heeft diverse samenwerkingsverbanden gesloten met de grootste leveranciers van IT-systemen. SBS heeft ervaren consultants in dienst, die klanten technische expertise bieden op het gebied van storage, servers, beveiliging, netwerken en virtualisatie. Deze diensten voldoen aan de eisen van datacenters.

"Datacenters ontwikkelen zich razendsnel en onze klanten hebben behoefte aan meer diensten voor het oplossen van zakelijke datacenteruitdagingen", zegt Michael Klayko, CEO van Brocade. "Met het SBS-team van ervaren professionals en met het brede portfolio van servicemethodologieën kan Brocade zijn diensten voor datacenterklanten uitbreiden. Hiermee kunnen we nog beter tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten."

De SBS-diensten vormen een aanvulling op het bestaande Brocade-portfolio van professionele diensten, waaronder:
- Data Center Fabric Infrastructure: meer flexibiliteit en groeimogelijkheden op basis van een krachtige en flexibele databeheerinfrastructuur;
- virtualisatie: ondersteunt een kosteneffectief, flexibel en efficiënt gebruik van de IT-infrastructuur binnen een datacenter;
- databescherming/beveiliging: zorgt ervoor dat data veilig en beschikbaar is, waardoor bedrijven voldoen aan zakelijke doelstellingen en regelgeving;
- datamigratie: ondersteunt betrouwbare dataverplaatsing, waardoor gegevens waar en wanneer dan ook beschikbaar zijn.

"Datacenters ondergaan fundamentele veranderingen, waardoor bedrijven steeds meer behoefte hebben aan externe hulp bij het beheer van deze transformatie", zegt Doug Chandler, Research Director bij IDC. "De overname van SBS door Brocade past binnen de doelstelling om een end-to-end dienstenportfolio op te zetten."

Naar verwachting is de overname van SBS in het tweede kwartaal van het Brocades fiscale jaar 2008 afgerond. SBS is vanaf dat moment een volledige dochteronderneming van de Brocade-divisie voor Services, Support & Solutions, en valt onder verantwoordelijkheid van Hugues Meyrath, vicepresident en algemeen directeur van Brocade.

Meer informatie over het professionele dienstenportfolio van Brocade is te vinden op www.brocade.com/professional_services/san_services.jsp.

#####

Over Strategic Business Systems (SBS)
IT-dienstverlener Strategic Business Systems (SBS) heeft zijn hoofdkantoor in Herndon (Virginia) in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt IT-infrastructuurontwerp-, integratie- en bedrijfsprocesondersteunende diensten aan zakelijke, non-profit- en overheidsklanten. SBS heeft een brede expertise op het gebied van infrastructuurtoepassingen, waaronder netwerk-, server-, storage-, disaster recovery-, beveiligings- en internettechnologieën.

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.

#####

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviews kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris / Naomi Samson
Telefoon: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: brocade@lvtpr.nl

Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
E-mail: Ad.Barghoorn@brocade.com