Ingezonden persbericht


Persbericht

Campagne waterschapsverkiezingen Hollands Noorderkwartier en Amstel, Gooi en Vecht van start

Zaandam, 13 maart 2008

Op donderdagavond 13 maart is Water Natuurlijk afdeling Hollands Noorderkwartier en Amstel, Gooi en Vecht enthousiast van start gegaan. Water Natuurlijk is opgericht voor de waterschapsverkiezingen die tussen 13 en 25 november in het hele land plaats vinden. Water Natuurlijk wordt ondersteund door een brede coalitie van natuur-, milieu- en recreatieorganisaties. De ongeveer 40 aanwezigen delen met elkaar dat het kunnen genieten van gezond water een belangrijk thema is voor de verkiezingen. Genieten in de vorm van zwemmen, kanoën, vissen en wandelen en fietsen langs het water.

Water Natuurlijk wil meer bestuurders in de waterschappen die zich inzetten voor een natuurlijk waterbeheer in Nederland. Water Natuurlijk wil de kwaliteit van ons water verbeteren en werkt mee aan een mooie, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving voor mensen, dieren en planten.

Lijstenstelsel

De waterschapsverkiezingen zijn in het verleden gekoppeld geweest aan een personenstelsel. Dit jaar kunnen mensen stemmen op een lijst, net zoals dat gebruikelijk is bij politieke verkiezingen. Water Natuurlijk afdeling Hollands Noorderkwartier en Amstel, Gooi en Vecht is zich, net als andere afdelingen, aan het voorbereiden om met een sterke lijst mee te kunnen doen aan de waterschapsverkiezingen. Stemgerechtigden kunnen tijdens de verkiezingen per post of wellicht via internet stemmen wie er in het waterschapsbestuur plaats gaan nemen voor de komende vier jaar.

Verkiezingsprogramma

Tijdens de startbijeenkomst van 13 maart is de aftrap gegeven voor de invulling van de verkiezingsprogramma's van Water Natuurlijk voor Hollands Noorderkwartier en Amstel, Gooi en Vecht. Deze vormen een uitwerking van het landelijke verkiezingsmanifest. Dit manifest en andere informatie over Water Natuurlijk is te vinden op www.waternatuurlijk.nl.

-----------------------------------------------