NOC*NSF


Arnhem, 14 maart 2008

Weer sporters toevoegd aan de lijst met Olympisch gekwalificeerden

Nog 147 dagen tot Beijing!

Zwemster Inge Dekker, schermers Sonja Tol, Bas Verwijlen en Indra Angad-Gaur, en de zeilers voor het Ynglingteam en de Tornado zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. NOC*NSF heeft vanuit de sportbonden diverse voordrachten voor Olympische kwalificaties ontvangen. Na beoordeling van de voordrachten, zijn de genoemde sporters definitief gekwalificeerd.

Inge Dekker, die zich op andere afstanden al eerder had gekwalificeerd, heeft tijdens een OS limietwedstrijd in Eindhoven nu ook vormbehoud getoond op de 50 en 100 meter vrije slag.

De schermbond heeft degenschermers Sonja Tol, Bas Verwijlen en florettiste Indra Angad-Gaur voorgedragen. Sonja Tol toonde vormbehoud door als 14e te eindigen op een Wereldbekerwedstrijd in Rome, Bas Verwijlen behaalde een 5e plaats op een Wereldbekerwedstrijd in Lissabon en Indra Angad-Gaur eindigde als 3e op een Wereldbekerwedstrijd in Leipzig. Van NOC*NSF mogen ze op basis van deze prestaties naar Beijing. Verwijlen heeft zich ondertussen in principe ook volgens de strengere eisen van de internationale schermbond geplaatst, Tol en Angad-Gaur zullen hun plaatsing waarschijnlijk moeten afdwingen tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi eind april in Lissabon (floret) en Praag (degen).

Het kernteam Yngling, in de zeilsport, heeft tijdens het WK 2008 in Miami vormbehoud getoond door een 13e plaats te behalen. Na het opschonen van de lijst behoren zij tot de beste 10.

Ook de zeilers Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, in de Tornado-klasse. Zij hebben tijdens het WK 2008 in Nieuw Zeeland vormbehoud getoond door een 6e plaats te behalen.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --