Gemeente Nuenen

Uitgebreid zoeken

De Week van Nederland Schoon 15 maart landelijke opschoondag

Op 14 maart a.s. doen de basisscholen Wentelwiek, Inspecteur Crijnsschool, de Mijlpaal en het Pleincollege Nuenen mee aan de Week van Nederland Schoon. De leerlingen gaan onder begeleiding alle blikjes, flessen, papier en ander zwerfafval rondom de scholen verzamelen. Om 9.30 zullen de kinderen verzamelen bij Basisschool de Wentelwiek, waar wethouder Ad van Beek de startschot gaat geven voor inzameling.

De Week van Nederland Schoon wordt op 15 maart a.s. afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Wij nodigen u van harte uit om tijdens de Landelijke Opschoondag uw handen uit de mouwen te steken voor uw eigen leefomgeving.

Aangezien wij graag willen weten of wij op de 15e op u kunnen rekenen, verzoeken wij u vriendelijk om een reactie voor 14 maart a.s. via gemeentehuis@nuenen.nl. Heeft u materialen zoals prikkers, grijpers, vuilniszakken en handschoenen nodig, neem dan voor 14 maart a.s. contact op met de Balie Openbare Werken op telefoonnr. 040-2631631.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG),Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Zwerfafval blijft een groot probleem. Het staat hoog op de lijst van irritaties blijkt uit onderzoek.

Door op 15 maart door het hele land tegelijk de schouders te zetten onder het realiseren van een schone leefomgeving, ontstaat een algeheel positiever gevoel over de openbare ruimte.


* a3-poster.pdf (695.27 KB)

* download.pdf (171.04 KB)