Raad van State


vrijdag 14 maart 2008
Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Zederik heeft verleend voor 29 seniorenappartementen aan de Vijverhof/Prinses Beatrixstraat in Meerkerk. Meerdere omwonenden zijn tegen de vergunning. Hun beroep is door de rechtbank in Dordrecht gegrond verklaard. Volgens de rechtbank heeft het college onvoldoende duidelijk gemaakt dat er voldoende parkeerplaatsen in het gebied beschikbaar zijn. De omwonenden zijn tegen de uitspraak in hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, omdat zij vinden dat de rechtbank ook had moeten oordelen dat het realiseren van de woningen in het gebied niet uitvoerbaar is. Om te voorkomen dat alvast begonnen wordt met bouwen, verzoeken zij de Raad van State de bouwvergunning te schorsen. (zaaknummer 200800973/2)

10.45 uur

Zitting over de bestuurlijke maatregelen die het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen heeft genomen tegen de Stichting Huiskamerproject voor Drugsgebruikers in Vlissingen. De stichting is eigenaar van een aantal panden aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen, die gebruikt worden voor hulpverlening aan drugsverslaafden en de opvang van verslaafden. Het nabijgelegen hotel Boulevard en de eigenaar van een aantal woningen in dezelfde straat hadden om de maatregelen verzocht. Het college wil afdwingen dat de stichting de deuren van de panden sluit. De stichting is het niet eens met de maatregelen en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Eerder zijn zij door de rechtbank in Middelburg in het ongelijk gesteld. Ook het hotel en de eigenaar zijn in hoger beroep gekomen. Zij vinden de termijn die de stichting heeft gekregen om de deuren te moeten sluiten te lang. Zij verzoeken de Raad van State nu te bepalen dat de stichting, in afwachting van de behandeling van de hoger beroepen, de deuren alvast moet sluiten. Over dat verzoek gaat deze zitting. (zaaknummer 200800625/2)
van Noord-Brabant van het bestemmingsplan Buitengebied 2006 van de gemeente Uden. Een inwoner van het nabijgelegen Odiliapeel is het niet eens met het plan en verzoekt de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200708124/2)