Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 14-03-2008

Politie onderzoekt auto-inbraken
GEESBRUG Dinsdagnacht zijn in Geesbrug vier autos opengebroken. Uit de autos werden airbags gestolen. De autos stonden geparkeerd in de Kanaalweg, Elslaan, Boslaan en Beukenlaan. De politie onderzoekt deze inbraken.

Politie onderzoekt woninginbraak
LINDE Woensdag overdag is ingebroken in een woning aan de Luttergreppel. De 41-jarige bewoner meldde de inbraak aan het eind van de middag. De dader is binnengekomen door een ruit in te slaan. Bij de inbraak is onder meer een laptop gestolen. De daders namen ook de aanhangwagen met huif mee, die op de oprit stond. De politie onderzoekt deze inbraak. (08-119043)

Zakkenroller aangehouden
RODEN Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die wordt verdacht van zakkenrollen. In een supermarkt aan de Heerestraat stak de man zijn hand in de boodschappentas van een 62-jarige vrouw uit Roden. Deze greep de man bij zijn arm en met behulp van personeel is de man meegenomen naar het kantoor. Daar is de verdachte, een 22-jarige Groninger, overgedragen aan de politie. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (08-118679)

Bloedproef van scootmobieler
EMMEN Woensdagmiddag zagen agenten op de Stienackers een 23-jarige man op een scootmobiel rijden die een wat versufte indruk maakte. Hij bleek een paar joints te hebben gerookt. Hij werd aangehouden en een arts heeft vervolgens een bloedproef afgenomen. Afhankelijk van de uitslag zal er een proces-verbaal worden opgemaakt wegens rijden onder invloed van drugs. (08-119017)

Onder invloed de sloot in; rijbewijs kwijt
BEILEN Woensdagnacht kreeg de politie een melding dat een automobilist aan de Eursing in de sloot was gereden. Toen de politie bij de auto kwam bleek de bestuurder er vandoor. Na een zoekactie werd deze, een 47-jarige man uit Smilde, lopend in de buurt aangetroffen. Hij werd aangehouden en moest een blaastest afleggen. Hij scoorde ruim 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee. (08-119083)

Auto in brand onderweg
LOON Woensdagmiddag reed een 43-jarige vrouw uit Veendam met haar auto over de Gasterenseweg. Ze rook een vreemde lucht en zette de auto aan de kant. Even later brandde het onder de motorkap. De brandweer bluste de brand en de auto werd later afgesleept. (08-118999)

Politie houdt verdachten aan wegens bezit drugs ASSEN Woensdagnacht controleerde de politie op de Stadhouderslaan een auto. Daarin zaten drie mannen, een 28-jarige en 37-jarige man uit Groningen en een 28-jarige man uit Assen. In de auto lagen diverse spullen die worden gebruikt bij de installatie van hennepkwekerijen, zoals speciale koolstoffilters. Tevens lag er een zakje met vermoedelijk cocaïne. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. De spullen zijn in beslag genomen. (08-119075)

Vzanwege een storing is dit bericht op 13 maart via de mail verzonden aan media. Persvoorlichting Politie Drenthe telefoon 0592 451280