Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Europese leverancier van machineonderdelen krijgt multi-site controle met Infor ERP LN

Cross-Line International stroomlijnt processen, verbetert de prestatie en vermindert de kosten

Barneveld - 14 maart, 2008 - Infor kondigt aan dat Holding Het Zuiden B.V. (opererend onder de naam Cross-Line International) Infor ERP LN zal inzetten voor zijn productiediensten in Nederland, België, Tsjechië en Duitsland. Cross-Line International is een van de grootste fabrikanten van Computer Numerical Control (CNC) bewerkt metaal in West-Europa. Dankzij de veelomvattende ERP-oplossing van Infor kan Cross-Line zijn operationele processen, zoals order- en inventarisatiemanagement, verkoop en financiële administratie, verder stroomlijnen. Hierdoor kan het bedrijf zijn productiecontrole verbeteren, en de kosten in de gehele organisatie verminderen.

Na een exponentiële groei, die de jaarlijkse opbrengsten van de organisatie verhoogde van ¤10 miljoen toot bijna ¤50 miljoen in 2007, stelde Cross-Line vast daat zijn huidige ERP-systeem niet meer voldeed aan de operationele eisen. Het bedrijf koos Infor ERP LN vanwege zijn breed inzetbare, maar gerichte toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen niet alleen logistieke processen gemanaged worden, maar kunnen tevens de planning en de kwaliteit beheerd worden van metalen onderdelen die gespecialiseerde bewerking nodig hebben. De oplossing biedt transparantie die fabrikanten kan helpen hun prestaties en klantenservice te verbeteren.

'We hebben een aanzienlijke groei doorgemaakt in de laatste jaren en hadden een geïntegreerde softwareoplossing nodig om ons ingewikkeld bedrijfsproces te ondersteunen', aldus Casper van Leusden, managing director bij Cross-Line International. 'Infor ERP LN voldoet aan onze specifieke behoeften, waardoor we de productie beter kunnen plannen en controleren om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen en onze wereldwijde Original Equipment Manufacturer (O.E.M.) klanten te bedienen.

Cross-Line kan met Infor ERP LN's barcode-integratie zijn producten door het hele productieproces volgen. Hierdoor kan het bedrijf zijn werkvloer, warehouse en distributiewerkzaamheden automatiseren, om fouten en overtollige inventaris te verminderen en het kwaliteitmanagementsprogramma te verbeteren. Daarnaast wordt de hele organisatie efficiënter.

Met Infor ERP LN kunnen fabrikanten in de industriële en machinesector hun business schalen met de specifieke functionaliteit die nodig is voor kosteneffectieve ondersteuning en langdurige groei, zonder de flexibiliteit op te offeren', zegt Vincent Harmsen, managing director Benelux bij Infor. 'Cross-Line's overweldigende succes onderstreept het belang van geïntegreerde oplossingen die snel informatie samenvoegen en verspreiden, waarop direct acties genomen kunnen worden, ongeacht de geografische locatie of cultuurverschillen, zoals taal en valuta van een bedrijf.'

Over Infor ERP LN

Infor ERP LN biedt een breed scala aan mogelijkheden in logistiek, financiën, projecten, planning, verkoop, inkoop en dienstverlening. De oplossing is gebaseerd op een technologie die een web-based gebruikersinterface biedt, de overgang naar een service-oriented architectuur vergemakkelijkt en op standaarden gebaseerde applicatie-integratie mogelijk maakt. Infor ERP LN is zeer geschikt voor productieomgevingen, in het bijzonder die van discrete manufacturing.

Over Cross-Line International

Cross-Line International, opgericht in Nederland in 1959, maakt een grote variëteit aan producten, zoals veiligheidsonderdelen voor trucks, windmolens en treinen en onderdelen voor motoren, truck cabines, assen, transmissies en frame rails levers. Het bedrijf produceert ook een aantal belangrijke onderdelen voor de constructie onderdelen sector. Naast het hoofdkantoor in Kerkrade, Nederland, heeft Cross-Line productiediensten in België, Duitsland en Tsjechië. Het bedrijf heeft meer dan 340 mensen in dienst.

Over Infor

Infor levert branchespecifieke software aan ondernemende organisaties. De oplossingen van Infor hebben ervaring als het ware ingebouwd gekregen, zodat bedrijven van ieder formaat zich ondernemender kunnen opstellen en zich sneller kunnen aanpassen aan veranderingen. Met meer dan 70.000 bedrijven klanten geeft Infor de naam softwarebedrijf een andere betekenis.



Ingezonden persbericht