Kühlkamp Buitenhout viert 40-jarig jubileum


met gratis fietsen op Tweede Paasdag

OLDENZAAL, 20080314 -- In 2008 is het 40 jaar geleden dat Henk Kühlkamp in Losser het bedrijf oprichtte dat nu bekend staat als Kühlkamp Buitenhout. Aan dit jubileum wordt het hele jaar op diverse manieren aandacht besteed, met onder meer een aantal acties voor de consument. Zo wordt binnenkort op Tweede Paasdag een fiets weggeven aan elke veertigste bezoeker van de Kühlkamp-vestiging in Oldenzaal. Diezelfde dag opent op deze vestiging bovendien een nieuw Kühlkamp-bedrijf de deuren: Kühlkamp Buitendesign & Wellness. Beide bedrijven zijn op Tweede Paasdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Met Kühlkamp Buitendesign & Wellness betreedt Kühlkamp een nieuwe markt, die de laatste jaren sterk in opkomst is. Het gaat hier om kwaliteitsproducten voor het buitenleven, zoals luxe tuinhuizen, veranda's en buitenkeukens, bijzondere terrasafscheidingen, plantenbakken, tuinmeubelen, hot tubs en sauna's. In de ruim opgezette showroom in Oldenzaal kunnen klanten terecht voor zowel `losse' producten als een complete inrichting van hun tuin.

De geschiedenis van Kühlkamp Buitenhout begint in 1968, als bosbouwer Henk Kühlkamp besluit zelfstandig ondernemer te worden in houthandel en cultuurtechniek. Hetzelfde jaar kan hij al een eerste medewerker op de loonlijst zetten. In de jaren '70 komt het bedrijf in een stroomversnelling doordat mensen hun tuinen steeds luxer beginnen in te richten. Met name spoorbielsen zijn razend populair. Henk Kühlkamp koopt ze van de Deutsche Bundesbahn en haalt ze later uit - dan nog - het Oostblok. Naast bielsen verkoopt hij ook steeds meer verschillende andere soorten tuinhout. Naast de vestiging in Losser, die vandaag de dag alleen nog dienst doet als groothandel, worden er verkooppunten geopend in Oldenzaal en Borne en servicepunten in Budel en Serooskerke.

Anno 2008 staat de onderneming onder leiding van Henk's zoon, Lars Kühlkamp. Naast Kühlkamp Buitenhout en Kühlkamp Buitendesign & Wellness is er inmiddels nog een derde bedrijfsactiviteit bijgekomen: Kühlkamp Buitenspelen, gespecialiseerd in speeltoestellen voor speelterreinen.





Lars Kühlkamp