Ingezonden persbericht


Bewaarde land zoekt natuurvrijwilligers

"Blinde rups, sluipen als een vos of geuren opsnuiven?" Baarn, 1 febr. 2008

Vereniging Natuurbeleving Gooi en Emland zoekt voor het natuurbelevingsproject "Het Bewaarde Land" enthousiaste en creatieve begeleiders. De 'Wachters' gaan met een klein groepje schoolkinderen op in het bos. De kinderen leren o.a. de weg vinden, eetbare planten voor de kruidensoep zoeken, sporen volgen, sluipen als een vos, geuren opsnuiven . Ze maken zich vertrouwd met het bos en haar bewoners en leven hun ontdekkingsdrang uit in speelse werkvormen.

Het Bewaarde Land draait onder schooltijd in Baarn in de maanden mei-juli en september-oktober . In april start de training. Daarna lopen de hulpwachters mee met een ervaren begeleider voordat ze zelfstandig een eigen groepje begeleiden.

De Vereniging Natuurbeleving biedt een inspirerende werkomgeving in de buitenlucht, leuke collega's, enthousiaste kinderen, reiskosten en een kleine vergoeding.

De Trainingsdagen zijn op donderdag 10,17 en 24 april 2008 van 9.45 tot 16.00 uur. Lokatie: Scoutcentrum Buitenzorg Baarn. Kosten E 25, inclusief Bewaarde land T-shirt en handleiding, voor mensen die als wachter aan de slag gaan. In overleg kunnen een aantal mensen deelnemen die alleen de training willen volgen; zij betalen E 100.

Aanmelden bij: Mevrouw A. Meijs
Tel: 035-6838766
a.meijs.bwlg@hetnet.nl
www.natuurbeleving.org



Ingezonden persbericht