B en W Berichten 2008 - 10 Gemeente Rotterdam

Collegevergadering van 11 maart

Burgemeester

1. (11-03) Het college van burgemeester en wethouders stelt op maandag 17 maart 2008 van 16.45 tot 19.00 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van het jubileumboek 125 jaar Koninklijke Horeca Nederland. De burgemeester, die tevens gastheer is, neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

2. (11-03) Het college van B en W stelt op dinsdag 18 maart van 8.30 tot 14.00 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor een bijeenkomst naar aanleiding van de Wereldwaterdag. Het jaar 2008 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Sanitatie. Wereldwaterdag 2008 wordt georganiseerd door Unicef in samenwerking met the Netherlands Water Partnership (NWP) en Aqua for All. Burgemeester Ivo Opstelten treedt hierbij op als gastheer.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (11-03) Het college van B en W verklaart de bezwaren tegen een besluit betreffende leerlingenvervoer ongegrond en handhaaft het genomen besluit.

2. (11-03) Het college is akkoord met het plan van aanpak om in 2008 vier en in 2010 minimaal zeven Rotterdamse wijken kindvriendelijker te maken. Het plan richt zich op concrete, zichtbare maatregelen op het gebied van veiligheid (in het verkeer en bij het spelen), voldoende en beschikbare voorzieningen en activiteiten (openingstijden en programmering in club- en buurthuizen), saamhorigheid en binding (met buren en andere kinderen), buitenruimte (schoon, groen, brede stoepen, goede straatverlichting) en bouwen ( kindvriendelijke woningen - in overleg met projectontwikkelaars en corporaties). Per wijk wordt gekeken naar wat nodig is. Voor vier wijken is een uitvoeringsplan opgesteld.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (11-03) Het college heeft ingestemd met het werkbezoek van havenwethouder Mark Harbers op vrijdag 14 maart aan Bremen en Bremerhaven. De wethouder bezoekt de haven van Bremen en Bremerhaven om kennis te maken met de belangrijkste logistieke organisaties die actief zijn in deze regio, zoals BLG Logistics Group, Bremen Keyports, Eurogate en Autoterminals. Ook staat een ontmoeting met de heer Ralf Nagel, Hafensenator van Bremen, op het programma.

2. (11-03) Het college stelt de gemeenteraad voor opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Europaweg op de Maasvlakte, op grond in artikel 21 van de Wet Ruimtelijke Ordening, om de oprichting van een importterminal voor vloeibaar aardgas mogelijk te maken.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (11-03) Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de deelname van de wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte aan de werkconferentie "Sportontwikkeling in steden" in Stuttgart op 23 november 2007. Stuttgart droeg in 2007 de titel European Capital of Sport. Deze titel droeg Rotterdam in 2005. De wethouder hield tijdens de conferentie een presentatie over de ontwikkeling van het Rotterdamse sportbeleid.

2. (11-03) Het college stelt de gemeenteraad voor om de Telecommunicatieverordening Rotterdam 2008 vast te stellen. De Telecommunicatiewet verplicht de gemeente openbare telecommunicatienetwerken binnen haar grondgebied te gedogen. De gemeente heeft een coördinatieplicht voor het leggen, houden en verwijderen van telecommunicatiekabels binnen de gemeente. De telecommunicatiebedrijven moeten voor de aanleg een instemmingsbesluit bij het college aanvragen. Door wijziging van de Telecommunicatiewet is het noodzakelijk de huidige Telecommunicatieverordening Rotterdam 2004 aan te passen.

3. (11-03) Het college heeft kennis genomen van de Periodieke rapportage aanbestedingsbeleid over verstrekte opdrachten in het vierde kwartaal van 2007.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (11-03) Het college heeft ingestemd met de studiereis van wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening en wonen) begin maart 2008 naar Dubai en Abu Dhabi .

2. (11-03) Het college heeft besloten om de aanvragen om planschadevergoeding van de eigenaars/bewoners van twee panden in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek af te wijzen.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (11-03) Het college heeft de bedragen voor de kostenvergoedingen voor verblijfskosten in het buitenland en kortingen voor ambtenaren vastgesteld. Als ingangsdatum voor de nieuwe bedragen geldt 1 maart 2008.

2. (11-03) Het college heeft besloten om voorlopig af te zien van een nieuwe fietsenstalling aan de Meent. Medio 2009 wordt er wel een fietsenstalling op de Coolsingel gerealiseerd.

Schriftelijke vragen

(11-03) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. de heer R.E. Oosterhoff (ChristenUnie-SGP) over wachtlijsten in de jeugdzorg. . de heren R.A. Motta (PvdA) en D. Hoogland (PvdA) over Rozenburg.

Algemene Zaken
Bestuursdienst
Bezoekadres: Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam
Website: www.stadhuis.rotterdam.nl
E-mail: communicatie.bestuursdienst@bsd.rotterdam.nl Telefoon: (010) 417 29 18
Fax: (010) 417 21 54