Antillenhuis


Zeer geslaagd werkbezoek mw. Wescott-Williams aan Nederland

Sarah Wescott-Williams in gesprek met minister Hirsh Ballin (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

Mw. Sarah Wescott-Williams, gedeputeerde belast met onder andere Staatkundig Structuur van het Eilandgebied Sint Maarten, was de afgelopen week in Nederland. Zij sprak verschillende bewindslieden en leden van de Tweede Kamer met als doel deze personen in te lichten over de stand van zaken voor wat betreft de voorbereidingen die worden getroffen in aanloop tot de nieuwe staatkundige veranderingen. Ook is uitvoerig gesproken over het WODC-rapport en hetgeen Sint Maarten momenteel zelf doet om, zodra het de Land-status verkrijgt, te functioneren. Momenteel is het Land de Nederlandse Antillen nog voor de meeste acties verantwoordelijk.

Zoals bekend zal op 15 december 2008 Sint Maarten, binnen het Koninkrijk en conform de afspraken in het Slotakkoord, per die datum de Land-status binnen het Koninkrijk krijgen. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt en worden de nodige stappen ondernomen om dit te bewerkstelligen.

Hierover zijn gedurende een periode van de afgelopen vijf dagen door mw. Wescott-Williams gesprekken gevoerd met premier Jan Peter Balkenende, Staatssecretaris Ank Bijleveld, minister Ernst Hirsh Ballin, Vice-Voorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink en Tweede Kamerleden John Leerdam (PvdA), Willibrord van Beek (VVD, voorzitter Commissie NAAZ), Johan Remkes (VVD), Alexander Pechtold (D66), Cynthia Ortega-Martijn (CU) en Bas-Jan van Bochove (CDA). Ook vond een in de Tweede Kamer een gesprek plaats met oud-minister, en thans Tweede Kamerlid, Atzo Nicolai (VVD).

Mw. Wescott-Williams keert zaterdag terug naar Sint Maarten. "Onze missie is geslaagd. Ik heb de belangrijkste actoren in Nederland gesproken en hen van onze stappen op de hoogte gesteld. Allen waren zij bijzonder geĂŻnteresseerd en hebben ons zeer hartelijk ontvangen, geluisterd en ons van adviezen voorzien", zo verklaarde zij desgevraagd.

Mw. Wescott-Williams werd tijdens de bezoeken begeleid door Richard Gibson, oud-minister van Binnenlandse Zaken van de Nederlandse Antillen en thans adviseur van het Bestuurscollege van Sint Maarten op het gebied van onder andere de Rechtshandhaving. Namens het Antillenhuis kreeg mw. Wescott-Williams ondersteuning door voorlichter/woordvoerder Norman Serphos.

Voor al Uw vragen kunt U terecht bij NormanSerphos, voorlichter/woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 14-03-2008 Bron: Antillenhuis