Gemeente Heerhugowaard


Landelijke opschoondag

Ook de gemeente Heerhugowaard doet op zaterdag 15 maart mee aan de Landelijke Opschoondag; een initiatief van de Stichting Nederland Schoon en Senternovem. Iedere inwoner kan (in ieder geval) op deze dag een steentje bijdragen aan een schonere gemeente.

De gemeente helpt met het gratis beschikbaar stellen van âopruimmateriaalâ. Gratis materiaal Prikkers, veiligheidshesjes, afvalzakken en handschoenen kunnen op vrijdag 14 maart worden opgehaald op de gemeentewerf. De geleende materialen en de gevulde afvalzakken worden zaterdagmiddag door de gemeente weer opgehaald. Om de beschikbare materialen zo goed mogelijk te kunnen verdelen is noodzakelijk dat er voor 13 maart wordt doorgegeven hoeveel prikkers nodig zijn. Aan de hand van het aantal prikkers worden de bijbehorende zaken aangevuld tot een compleet pakket.

Omdat dit het eerste jaar is dat de gemeente de landelijke opschoondag op deze manier organiseert, is het lastig aan te geven hoeveel mensen zullen reageren. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan materialen, dan worden de zaken naar rato verdeeld. Het doorgeven van de âbestellingâ kan via: e.vanvulpen@heerhugowaard.nl. Overigens is het mogelijk om de materialen het hele jaar door te lenen van de gemeente.

11-3-2008