Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 17 maart 2008

BREDA, 17 maart 2008

Grote vangst vuurwapens en drugs bij invallen door politie

BREDA: Dertig politiemensen hebben maandagochtend invallen gedaan in woningen en bedrijven, Deze grootschalige actie heeft uiteindelijk geresulteerd in een viertal aanhoudingen en een grote vangst aan vuurwapens en drugs.

Een onderzoek naar een aantal meldingen via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem zette de politie op het spoor van deze verdachten. Onderzoek wees uit dat deze verdachten betrokken zijn bij georganiseerde hennepteelt. Bij de invallen in woningen en bedrijven aan de Mollenberg, Crogtdijk, Teteringsedijk, Matthenessestraat, Turkooishof en de Rudonk zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. Geld, 3 vuurwapens, 2 luchtbuksen en 23 busjes pepperspray, enkele honderden henneplanten en 200 gram hasj is het resultaat van de doorzoekingen in deze panden. Alle goederen zijn in beslag genomen en de verdachten in de leeftijd van 24 tot 49 jaar afkomstig uit Breda zijn in verzekering gesteld.
Essent constateerde bij de woningen waar hennepplantages zijn aangetroffen een illegaal stroomaftap waarvoor nog proces-verbaal moet worden opgemaakt.
De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gewapende overval op belhuis

BREDA: Twee mannen hebben zondagavondrond 21.30 uur een overval gepleegd op een belhuis aan de Haagdijk. De daders drongen de zaak binnen en bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen. Nadat één van de daders over de toonbank was geklommen kon een laptop en kaarten met beltegoeden worden meegenomen. Één klant was op het moment van de overval in de winkel maar is na de overval weggegaan. De politie is nog op zoek naar deze vrouw. De daders, een man van rond de 20 jaar met kort kroezend zwart haar, blauwe sweater met capuchon en witte schoen aan en een man met een zwarte sweater aan, zijn na de overval in onbekende richting weggelopen. Van de overval zijn opnamen gemaakt die door de politie in beslag zijn genomen voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: Een 33-jarige inwoner van Etten-leur is zondagavond aangehouden voor huiselijk geweld. De man had die avond in hun woning in de wijk de Grauwe Polder. De vrouw heeft de politie gebeld waarna de man is aangehouden en in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Aanhouding na aantreffen vuilniszakken met hennep

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur een vrouw aangehouden nadat zij bij een afvalbak aan de Adriaan van Bergenstraat drie vuilniszakken had neergezet waaruit een sterke lucht kwam. Twee politieagenten die toevallig in de buurt waren naar aanleiding van de gewapende overval eerder die avond zagen de vrouw lopen en roken de lucht. Bij controle bleek er inderdaad hennepafval in te zitten. De 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De hennep is inbeslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan na inbraak op heterdaad

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige inwoner van Etten-leur aangehouden als verdacht van inbraak in bedrijf.
Een getuige belde rond 04.00 uur de politie omdat hij vier mannen had zien lopen op het terrein van een bedrijf aan de Tussendonk. De politie heeft direct polshoogte genomen en trof in een auto in de omgeving van de Tussendonk de 25-jarige man aan. Op verdenking van betrokkenheid bij deze inbraak is de man aangehouden en in verzekering gesteld. Het is nog niet bekend wat er bij het bedrijf aan de Tussendonk is meegenomen. Wel is een aantal dekzeilen van gereedstaande trailers opgesneden. De politie heeft camerabeelden van het terrein meegenomen om te onderzoeken op bruikbare gegevens.

Auteur: Nicolette Bovenhorst