RVD/Kon.Huis nr. 37: Prins van Oranje - Wereldwaterdag

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE BIJ VIERING WERELDWATERDAG

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt dinsdagochtend 18 maart in het Stadhuis van Rotterdam een toespraak ter gelegenheid van de Nederlandse viering van Wereldwaterdag.

De Prins woont de conferentie Samen in actie voor water en sanitatie bij die ter gelegenheid van Wereldwaterdag door Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, in samenwerking met het Netherlands Water Partnership en Aqua for Al l wordt georganiseerd.

Jaarlijks sterven miljoenen kinderen als gevolg van slechte hygiëne, vervuild drinkwater en gebrek aan sanitaire voorzieningen. Goede sanitatie is daarom van levensbelang. De Verenigde Naties hebben 2008 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Sanitatie. Unicef, NWP en Aqua for Al l organiseren deze conferentie om de sanitatieproblematiek wereldwijd terug te dringen. Bedrijven, donoren en maatschappelijke organisaties worden op 18 maart uitgedaagd om samen te werken bij het realiseren van vijftien concrete en innovatieve projecten die speciaal voor het Internationale Jaar van de Sanitatie zijn geformuleerd.

Het NWP is een netwerkorganisatie die samenwerking en afstemming stimuleert binnen de Nederlandse watersector. Hierdoor levert Nederland een grotere bijdrage aan oplossingen voor de internationale waterproblematiek en versterkt Nederland haar positie op de internationale watermarkt. Aqua for Al l bundelt geld, inzet en kennis van de Nederlandse watersector ten behoeve van de verbetering van drinkwater- en sanitaire voorzieningen in de Derde Wereld.

Noot voor redacties (