Gemeente Binnenmaas

Informatiebijeenkomsten bestemmingsplannen Heinenoord en Mijnsheerenland/ Westmaas

De gemeente Binnenmaas is bezig om in de komende periode de bestemmingsplannen te herzien. Een deel van de bestemmingsplannen is verouderd en wordt geactualiseerd. Tegelijk zijn een aantal kleinere plannen tot één nieuw bestemmingsplan samengevoegd. Op dit moment zijn de plannen voor de kernen Heinenoord en Mijnsheerenland/ Westmaas aan de beurt.

De inwoners van deze drie dorpen hebben een folder in de bus gekregen met meer informatie over wat een bestemmingsplan nu precies inhoudt, wat het belang er van is voor bewoners en op welke wijze ze hun reactie kunnen geven. De gemeente Binnenmaas organiseert een tweetal informatiebijeenkomsten over de voorontwerpbestemmingsplannen.

Inloopbijeenkomsten
Op dinsdag 18 maart 2008 is er van 17.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over het voorontwerpbestemmingsplan Heinenoord in De Tienvoet.
Op donderdag 20 maart kunnen belangstellenden van 17.30 tot 21.00 uur in De Vijf Schelpen aan de Laan van Westmolen 117 in Mijnsheerenland terecht voor een inloopbijeenkomst over het plan Mijnsheerenland/Westmaas. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen belangstellenden binnenlopen wanneer het uitkomt om de voorontwerpbestemmingsplannen te bekijken, vragen te stellen en opmerkingen te maken.

Plannen bekijken
Het voorontwerpbestemmingsplan Heinenoord en het plan Mijnsheerenland/ Westmaas liggen tot en met 4 april 2008 ter inzage. Belangstellenden kunnen de plannen inzien aan de balie Ruimte en Groen in het gemeentehuis aan de Sportlaan. Ook ligt het plan Heinenoord ter inzage in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat 8 in Heinenoord. Het plan Mijnsheerenland/ Westmaas kan bovendien bekeken worden in de bibliotheek aan de Laan van Westmolen 121 in Mijnsheerenland. Beide plannen zijn via www.binnenmaas.nl ook digitaal te bekijken.

Reageren
Tijdens de inspraaktermijn (tot 4 april 2008) kan iedereen reageren op het voorontwerpbestemmingsplan door een brief te sturen naar: gemeente Binnenmaas, afdeling ruimtelijke zaken, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam.

De reacties van inwoners, andere belanghebbenden en overheidsinstanties worden door de gemeente verzameld en gebundeld. Waar nodig of gewenst wordt het voorontwerp op basis van de reacties aangepast tot een ontwerp bestemmingsplan, dat opnieuw zes weken ter inzage wordt gelegd.

Voor meer informatie kan men terecht bij de balie Ruimte en Groen in het gemeentehuis, telefonisch via 078 676 44 33, of de website: www.binnenmaas.nl.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl