Erasmus Universiteit Rotterdam

HOVO lezingenmiddag: Van oude menschen en nieuwe dingen

Datum
Van: 18 maart 2008 13:30
Tot: 18 maart 2008 17:00

---

Locatie:
Boekhandel Selexyz Donner, Lijnbaan 150, Rotterdam

Van oude menschen en nieuwe dingen

Op dinsdag 18 maart 2008 organiseert HOVO Rotterdam in Boekhandel Selexyz Donner het lezingenprogramma "Van oude menschenen nieuwe dingen". In vier lezingen worden meerdere kanten belicht van ouder worden. Met onder anderen prof.dr. Jan Hoeijmakers van het Erasmus MC over veroudering en ouderdomsziekten en dr. Woet Gianotten van het Erasmus MC over liefde op leeftijd.

Programma:

Ouderdom met gebreken? door prof.dr. Jan Hoeijmakers (Erasmus MC) Wat is veroudering, hoe ontstaat het en wat kun je met het inzicht in de oorzaken van veroudering doen om ouderdomsziekten te voorkomen of eventueel te genezen?

Liefde op leeftijd door dr. Woet Gianotten (Erasmus MC) Over fabels en feiten, verlies en winst, risico's en voordelen, zorgen en oplossingen, solo en samen, patronen en variaties rond het thema seniorenseks.

Haydn - vernieuwer op leeftijd door drs. Madeleine Pfundt (HOVO Rotterdam)
Haydn kan zonder meer als `vernieuwer' worden gezien vanwege de werken die hij op late leeftijd schreef. Het oratorium `Die Schöpfung'is een van zijn laatste grote composities en staat aan het begin van de ontwikkeling van het wereldlijke oratorium.

Hoe ouder hoe wijzer door drs. Carolien van Bergen (HOVO Rotterdam) Je bent nooit te oud om te leren, schreef Seneca. Een veelgehoorde uitspraak, maar is het zo? Een kleine verkenning van de levenskunst onder het motto `levenslang leren'.