Dinsdag 18 maart 12.00 uur uitspraak in het herzieningsverzoek in de Deventer moordzaak

Deze zaak betreft de aanvrage tot herziening van de uitspraak van het hof 's-Hertogenbosch van 9 februari 2004 (zie LJN AO3222). Deze aanvrage is op 27 juli 2006 namens de heer E. Louwes bij de Hoge Raad ingediend door mr. G.G.J. Knoops, advocaat in Amsterdam. Op 15 november 2006 heeft de raadsman de aanvrage mondeling toegelicht.
Op 20 maart 2007 heeft de advocaat-generaal Machielse zijn conclusie genomen.
Op 5 juni 2007 heeft de Hoge Raad in een tussenarrest beslist tot nader onderzoek.
Op 22 januari 2008 heeft advocaat-generaal Machielse in zijn advies aan de Hoge Raad geconcludeerd dat de herzieningsaanvraag in haar geheel dient te worden afgewezen (zie LJN BA1024)

De Hoge Raad doet op dinsdag 18 maart, 12.00 uur uitspraak. Plaats: Grote zittingzaal, Kazernestraat 52, Den Haag. De uitspraak met een samenvatting (zaaknr. 02057/06H) zal rond 12.15 uur worden gepubliceerd op de website rechtspraak.nl. De samenvatting zal tegelijkertijd aan de pers worden gemaild.
Na afloop van de zitting zal in de centrale hal van de Hoge Raad de samenvatting van de uitspraak gereed liggen voor belangstellenden. Persraadsheer mr. E.J. Numann is na afloop van de zitting tot 13.00 uur in de hal van het gebouw beschikbaar voor het geven van een toelichting, hij zal ook telefonisch bereikbaar zijn tot 13.00 uur.

Aanmelding door de pers:

Met het oog op de belangstelling voor deze zaak wordt pers verzocht om zich voor het bijwonen van deze zitting uiterlijk op maandag 17 maart 11.00 uur per mail aan te melden op het mailadres: e.janssen@hogeraad.nl
Dit geldt voor zowel audio-visuele media, inclusief fotografen, als voor schrijvende pers.
Aan de hand van de aanmeldingen wordt er voor gezorgd dat de pers een plaats heeft in de grote zittingzaal van de Hoge Raad. Mocht dit niet mogelijk zijn vanwege een te groot aantal aanmeldingen, dan zullen wij eventueel voor televisie ploegen moeten terugvallen op een pouleregeling.
De aanmelding voor het bijwonen van de zitting dient in te houden:
- naam van de omroep waarvoor men zich meldt, met contactpersoon en telefoonnummer

- namen van de personen die aanwezig zullen zijn
- vermelding: TV / radio / fotograaf / schrijvende pers.

Opnames dienen zich te beperken tot de professionele procesdeelnemers. De aanvrager, zijn familieleden en het overige publiek mag niet in de zaal of elders in het gebouw worden gefilmd of gefotografeerd. Interviews met anderen dan de persraadsheer kunnen binnen het gebouw van de Hoge Raad alleen na overleg met ondergetekende plaatsvinden op daartoe aangewezen plaatsen.

Pers wordt verzocht om uiterlijk om 11.15 uur aanwezig te zijn in de grote zittingzaal van de Hoge Raad, ingang Kazernestraat 52, Den Haag. Men dient rekening te houden met controle door de beveiliging: gecontroleerd wordt op de perskaart en tassen en apparatuur zullen worden gescand. Het is de bedoeling dat de pers haar plaats in de grote zittingzaal zal kunnen innemen en apparatuur zal kunnen klaar zetten, voordat het publiek naar binnen gaat.
Rond 11.30 uur moet duidelijk zijn of er nog stoelen voor algemeen publiek vrij zijn en zo ja, hoeveel.

Algemeen publiek:

Publiek zal, voorzover het aantal plaatsen dit toelaat, vanaf 11.30 uur in de zaal worden toegelaten, totdat alle stoelen zijn bezet. Daarna wordt publiek niet meer toegelaten.

Meer informatie over deze zaak:

Op de website rechtspraak.nl/dossiers vindt u een dossier Deventer moordzaak met een volledig overzicht van deze zaak.

Den Haag, 12 maart 2008
mw. mr. E. Hartogs, griffier
tel 070 - 3611236


Bron: Hoge Raad der Nederlanden
Datum actualiteit: 12 maart 2008 Naar boven