Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSUITNODIGING

Amsterdam, 14 maart 2008

BaarsjesBerichten.TV nieuwe vorm van inspraak

Baarsjes lanceert interactief Webkanaal

Stadsdeel De Baarsjes zoekt de bewoner op: thuis op zijn PC. Een website toont filmpjes waarin bestuurders kort en helder uitleggen wat de plannen zijn. Bewoners kunnen direct reageren en met elkaar discussiëren.

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg: "Het bezoeken van inspraakavonden en deelraadvergaderingen is een behoorlijke drempel voor veel bewoners. Maar we willen wel graag weten hoe we de bewoner optimaal van dienst kunnen zijn. Daarom geven we bewoners nu de mogelijkheid om direct te reageren op de belangrijkste besluiten van het stadsdeelbestuur." De eerste uitzending van BaarsjesBerichten.TV gaat over het nieuwe jongerenbeleid. Daar is de afgelopen maanden veel over te doen geweest. Verburg vertelt kort wat het stadsdeel voor jongeren gaat betekenen de komende jaren. Bewoners kunnen daarop direct reageren via de website www.BaarsjesBerichten.tv

Verburg: "Het is helemaal nieuw wat we doen. Maar we zijn er van overtuigd dat dit een belangrijke stap is voor beter contact met de bewoners van De Baarsjes". Pers en bewoners zijn uitgenodigd voor deze bijzondere lancering.

Dinsdag 18 maart, 16.00 uur

Stadsdeelkantoor, Trouwzaal, Baarsjesweg 224