Gemeente Lopik

Nieuws

Oprichtingsvergadering Seniorenraad

De gemeente Lopik en het Breed Platform Ouderenbeleid Lopik (BPOL) richten een Seniorenraad op. Deze Seniorenraad zal het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei zaken die van belang zijn voor senioren in de gemeente Lopik. De eerste vergadering van de Seniorenraad vindt plaats op 18 maart 2008.

In het najaar van 2007 is een oproep gedaan aan alle inwoners van de gemeente Lopik die ouder zijn dan vijftig en de belangen van senioren zouden willen en kunnen behartigen, om zich aan te melden als lid van de Seniorenraad. Deze oproep heeft vijf bestuursleden opgeleverd, te weten:


· De heer D.H. Gmelig-Meijling


· De heer A.J.I. Beeres


· De heer F.M. Grizell


· Mevrouw C. van der Neut


· Mevrouw J.C. van Schaik

Oprichtingsvergadering 18 maart 2008

Op dinsdag 18 maart 2008 vindt de officiële oprichting van de Seniorenraad plaats door het zetten van de benodigde handtekeningen bij de notaris. Om 14.30 uur zal wethouder J.W.M. Kooijman de start verzorgen van eerste vergadering van de Seniorenraad. Na de verdeling van de portefeuilles binnen het bestuur, zal de Seniorenraad op korte termijn contact opnemen met de ouderencomités in de gemeente Lopik.

Doel Seniorenraad

Het college van burgemeester en wethouders zal advies aan de Seniorenraad vragen voor allerlei zaken die van bijzonder belang zijn voor senioren in de gemeente Lopik. De Seniorenraad mag het college ook ongevraagd advies geven. Daarnaast zal de Seniorenraad een belangrijke rol gaan spelen bij de subsidieaanvragen van de ouderencomités in de kernen. De Seniorenraad rekent ook de taken die door het voormalig Breed Platform Ouderen Lopik (BPOL) werden verricht tot zijn werkzaamheden.