Gemeente Werkendam
BR>

betreft: uitreiking KIDS Sportbundel

plaats: Burg. Sigmondschool, Beukenkampstraat 23, Werkendam

datum/tijd: dinsdag 18 maart 2008, 08.45 uur

Werkendam, 12 maart 2008

KIDS Sportbundel

De gloednieuwe KIDS Sportbundel biedt informatie over sportverenigingen in de gemeente Werkendam, over de sporten zelf, leuke puzzels en nog veel meer. Via de KIDS Sportbundel kunnen kinderen gratis kennismakingstrainingen volgen. Op dinsdag 18 maart krijgen alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Werkendam een exemplaar van deze bundel uitgereikt.

KIDS staat voor Kinderen In De Sport. In de sportbundel vertellen de sportverenigingen wat zij doen voor de jeugd en hoe kinderen kunnen kennismaken met de vereniging. Met behulp van de sportbundel vinden kinderen gemakkelijk de weg naar het (sport)verenigingsleven.

De meeste sportverenigingen organiseren gratis kennismakingstrainingen voor de kinderen, in april van dit jaar. Via de bundel kunnen de kinderen en hun ouders/verzorgers zich aanmelden bij de vereniging waarin zij geĂŻnteresseerd zijn. De sportverenigingen hebben formulieren gekregen waarmee zij gemakkelijk de aanmeldingen kunnen bijhouden.

De KIDS Sportbundel is een uitgave van Sportservice Noord-Brabant in opdracht van de gemeente Werkendam. De bundel is tot stand gekomen in samenwerking met de sportbonden en sportverenigingen. Het is onderdeel van het project `Vrijblijven(d) Sporten', dat binnen de BOS-impuls wordt uitgevoerd om jeugd blijvend meer te laten bewegen. BOS staat voor `Buurt, Onderwijs, Sport': een stimuleringsprogramma voor sportbeoefening waar buurtorganisaties, onderwijsinstellingen en sportverenigingen aan deelnemen.

Wethouder sport van de gemeente Werkendam, Evert Begemann, gaat dinsdagochtend 18 maart persoonlijk langs bij de Burg. Sigmondschool in Werkendam om de KIDS Sportbundel aan de kinderen van die school uit te reiken.