Gemeente Rotterdam

Vier raadscommissies vergaderen in de week van 18 tot en met 20 maart 2008 op het Stadhuis. De commissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport is aanwezig bij de Nationale Viering van de Boomfeestdag.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 18 maart, 9.30 uur
De commissie bespreekt het uitvoeringsprogramma Verbetering Welzijn. Ter voorbereiding hierop heeft de commissie in de afgelopen periode kennisgenomen van inventariserende onderzoeken binnen de Rotterdamse welzijnssector. Verder is er tijdens een externe oriëntatie gediscussieerd met vertegenwoordigers van Rotterdamse welzijnsorganisaties. Daarbij is de commissie ook voorgelicht over de consequenties van de marktwerking in deze branche. Tot slot komt de stand van zaken van de constructie van sociale index aan de orde en bespreekt de commissie kort de maatregelen huishoudelijke verzorging.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie bij Nationale Viering Boomfeestdag
Woensdag 19 maart, 9.30 uur, park Zestienhoven
Op voorstel van raadslid mevrouw E.J. Hagenaars-Baldee is de commissie in het kader van het Groenjaar aanwezig bij de Nationale Viering van de Boomfeestdag. In alle deelgemeenten planten honderden kinderen ruim 2008 bomen. Hoofdlocatie is het park Zestienhoven in deelgemeente Overschie.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 19 maart, 14.00 uur
De commissie bespreekt samen met de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen de visie van het college op de impact van lokale media bij bevordering van het stadsburgerschap. De commissie bespreekt verder het afdoeningsvoorstel van de motie Cornelissen over de Circusstad. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn voor docenten circusvaardigheden en het streven naar het predikaat Rotterdam Circusstad van Nederland in 2009. De commissie adviseert vervolgens over het wijzigen van de Verordening van de Wet Kinderopvang Rotterdam. Door deze wijziging wordt de regelgeving eenvoudiger. Verder besteedt de commissie aandacht aan de marktconformiteit van de huur van poppodium Waterfront.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 20 maart, 9.30 uur
De commissie bepreekt de bestuurlijke rapportages van RandstadRail. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Inmiddels heeft de tunnelboormachine het eindpunt aan de Conradstraat bereikt. Ook komt de parkeergarage Insulindeplein aan de orde. Het college vraagt de raad om een extra krediet om deze garage af te bouwen. De werkzaamheden liggen nu bijna een jaar stil door een faillissement van de leverancier van het volautomatische parkeersysteem. Vervolgens praat de commissie verder over het fietsbeleid en het tekort van fietsparkeerplekken in het centrum en bij het Centraal Station. Tot slot wordt de verkeersveiligheidsagenda 2008 besproken. Hierbij gaat het met name over de aanpak van de black spots, de kruispunten waar veel ongelukken gebeuren met slachtoffers.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 20 maart, 19.00 uur
De commissie bespreekt de brief van de burgemeester over het onderzoek naar de mogelijkheden om cameras op te hangen in metrovoertuigen. Verder komen de resultaten van de Veilig Ondernemen Top aan de orde. Tijdens deze top hebben gemeente, ondernemers, het Openbaar Ministerie en politie afspraken gemaakt om het aantal overvallen te verminderen en de daders effectiever te straffen. Tenslotte spreekt de commissie over de voortgang van de uitvoering van de regeling Afwikkeling nalatenschap oude Vreemdelingenwet in Rotterdam.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 20 maart, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/ videoarchief).

Bron: Griffie, 14-03-2008