Gemeente Etten-Leur

Leerlingen K.S.E. organiseren bijzonder sportkennismakingsproject

Datum: 14 maart 2008

Leerlingen K.S.E. organiseren bijzonder sportkennismakingsproject

Op maandag 17 maart hebben leerlingen van de sportraad van de K.S.E. een toelichting gegeven op hun sportproject aan wethouder J.P. Schouw, portefeuillehouder sport. Bovendien reikten zij hem daarbij het eerste exemplaar uit van de brief die op 18 maart op school wordt verspreid.

In de afgelopen jaren zijn er in Etten-Leur verschillende sportstimulerings- of sportkennismakingsprojecten gehouden. Projecten waarbij meestal de gemeente zelf het initiatief nam en waarbij steeds werd samengewerkt met sportverenigingen, -bedrijven, scholen en/of maatschappelijke organisaties. Hoofddoel van dit soort projecten is om kinderen, jongeren en ouderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met verschillende takken van sport. Daarbij kunnen zij gelijktijdig kennis maken met verschillende lokale sportverenigingen en -bedrijven wat hen er hopelijk toe beweegt om te blijven sporten.

Leerlingen KSE organiseren dit keer zelf!

In de periode van 19 mei tot en met 30 mei 2008 organiseren vijf K.S.E.-leerlingen vanuit de sportraad een bijzonder sportkennismakingsproject. Ook promoten zij dit zelf voor en bij hun ongeveer 500 medeleerlingen in de leeftijd van 13 -14 jaar. Bij dit project kunnen deze leerlingen kennis maken met 16 lokale sportverenigingen en -bedrijven. Deze verenigingen en bedrijven hebben zich hier al spontaan voor aangemeld.

Wat gaat er precies gebeuren?

Op dinsdag 18 maart wordt aan alle leerlingen uit groep 2 persoonlijk een uitnodiging verstrekt door de leden van de sportraad die deze brief zelf hebben opgesteld. Via een antwoordstrook geeft elke leerling zijn/haar keuze aan voor tenminste twee takken van sport waar in de periode van 19 tot en met 30 mei elk twee trainingen gevolgd kunnen worden. De trainingen worden verzorgd op de accommodaties van de verenigingen en bedrijven zelf, zodat leerlingen ervaren welke prima voorzieningen Etten-Leur heeft.

Pasen 2008

WOZ-portaal

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl