Politie Groningen

Zware mishandeling centraal in Opsporing Noord

Provincie Groningen, 17-03-2008 o In de uitzending van het tv-programma Opsporing Noord van RTV Noord wordt dinsdag 18 maart onder meer aandacht besteed aan een zware mishandeling van een 26-jarige inwoner uit Nijmegen.

De mishandeling vond in de nacht van vrijdag 14 maart op zaterdag 15 maart, omstreeks 04.45 uur op de kruising Herestraat met de Herebinnensingel plaats. Een groep jongeren mishandelde de Nijmegenaar zodanig dat deze met ernstige verwondingen in het gezicht opgenomen moest worden in het ziekenhuis. De leeftijd van de jongeren wordt geschat tussen de 15 en 20 jaar.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de overval op een videotheek op de Zonnelaan in de stad. Een medewerkster van de videotheek werd op vrijdag 8 februari tussen 22.20 uur en 22.30 uur in de winkel overvallen. De medewerkster moest onder bedreiging van een vuurwapen geld uit de kassa afgeven.

Roestvrij staal
Ten slotte werd in Hoogezand een trailer met daarop een aanzienlijke hoeveelheid roestvrij staal gestolen. De diefstal vond tussen donderdag 14 februari, 16.00 uur en vrijdag 15 februari, 07.00 uur plaats. De uitzending begint rond half 7 op RTV Noord en wordt daarna elk uur herhaald