Datum: 18 maart 2008


---

Leiden Man rijdt zonder rijbewijs De politie heeft dinsdag 18 maart rond 02.55 uur op de Kooilaan een 29 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs in zijn auto. Door eerdere veroordelingen voor strafbare feiten was hij die kwijt geraakt. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Man voor bedreiging aangehouden De politie heeft maandagavond 17 maart rond 18.30 uur op de Hooigracht een 43 jarige man uit Leiden aangehouden. De man dreigde stenen te gooien in de richting van een 69 jarige buurtbewoner nadat hij hem riep normaal te doen. De verdachte probeerde namelijk een aan een brugleuning gestalde fiets in het water te gooien. Omdat de fiets met een slot aan de brugleuning vast zat lukte dat niet en bleef de fiets boven het water hangen. De gewaarschuwde politie rekende de verdachte in. Hij zit nog vast.

Leiden Vermoedelijke insluiper aangehouden De politie heeft maandag 17 maart een 24 jarige man uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij rond 12.40 uur een woning aan de Carneoolstraat probeerde binnen te sluipen met als vermoedelijk doel diefstal. Dit werd op tijd ontdekt door de bewoonster omdat haar hond aansloeg en naar de keuken rende. Een man opende daar net de keukendeur. Bij het zien van de hond en de vrouw rende hij weg. De gewaarschuwde politie hield kort daarna in de stad een man aan die aan het signalement voldeed. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Roelofarendsveen Man rijdt zonder rijbewijs De politie heeft dinsdag 18 maart rond 00.40 uur op de Alkemadelaan een 65 jarige man uit Oude Wetering aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs in zijn auto. Zijn rijbewijs was in april 2007 door de politie ingevorderd omdat er twijfels waren over zijn rijvaardigheid en in november vorig jaar door instanties ongeldig verklaard. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Nieuwkoop Man aan verwondingen overleden De 68 jarige man uit Nieuwkoop die maandagavond 10 maart bij een ongeval op de Kennedylaan zwaar gewond raakte is aan de gevolgen daarvan op vrijdag 14 maart in het LUMC overleden. De man werd die avond rond 20.10 uur bij het oversteken aangereden door een 38 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. Volgens de vrouw reed ze met geringe snelheid maar kon ondanks krachtig remmen de man niet meer ontwijken. Getuigen vertelden dat haar snelheid tussen de 30 en 40 km/h. lag.

Alphen aan den Rijn Pizzazaak overvallen Maandag 17 maart om 21.50 uur is een pizzazaak aan de Concertweg overvallen door twee mannen met een donkere huidskleur. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes eisten ze geld van de twee aanwezige medewerkers. Na een greep in de kassa gingen de overvallers er vandoor in de richting van de Preludeweg of de Ouvertureweg. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die maandagavond plaatsvond in een bowlingcentrum aan de Heuvellaan. De politie heeft drie van de vier kunnen aanhouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat hier om twee mannen uit Gouda van 23 en 26 jaar en een 24 jarige man uit Utrecht. Voor het onderzoek zitten zij nog vast. De vechtpartij lijkt te zijn ontstaan na een uit de hand lopende ruzie tussen de vier en personeel. Bij de vechtpartij sneuvelde ook een ruit.

---------------------------------------- einde berichtgeving ----------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --