Gemeente Edam-Volendam

Herziening BIBOB Beleidslijn Horeca

Op 16 mei 2006 hebben de burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam beleidsregels vastgesteld als bedoeld in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, zodat de Wet BIBOB kan worden toegepast bij horecavergunningen.

Op grond van deze `BIBOB Beleidslijn Horeca' kan het bevoegd gezag op basis van de Wet BIBOB een vergunning weigeren of intrekken wanneer er sprake is van ernstig gevaar dat de beschikking mede gebruikt zal worden voor:

a) het benutten van voordelen uit strafbare feiten; en/of

b) het plegen van strafbare feiten.

Daarnaast kan de gevraagde vergunning geweigerd, dan wel ingetrokken worden, indien er een redelijk vermoeden bestaat dat er een strafbaar feit is gepleegd teneinde de vergunning te verkrijgen (bijvoorbeeld valsheid in geschrifte of omkoping).

Op 4 maart 2008 is de beleidslijn door het college van burgemeester en wethouders op een aantal punten herzien. De belangrijkste wijziging is het uitsluiten van paracommerciƫle instellingen en slijterijen bij de BIBOB toets en het verwijderen van de toepasbaarheid van het beleid op de exploitatievergunning, nu het exploitatievergunningenstelsel tot op heden niet in werking is getreden.

De beleidsregels treden in werking op 1 april 2008.

De beleidsregels liggen tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage op het stadskantoor bij de sectie Bestuursondersteuning. Wanneer u de beleidslijn wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A.J.Th. Veldman via telefoonnummer 0299-398376.

Edam-Volendam, 14 maart 2008.

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,

De secretaris, de burgemeester,

mr. D.K.W. Hendriks W.J.F.M. van Beek