Persberichten Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht, 18-03-2008

Controle

UTRECHT- De politie heeft maandagmiddag op het Smakkelaarsveld, tussen 13.15 uur en 14.30 uur diverse bestuurders gecontroleerd op het rijden door rood licht. Hiervan waren 40 bestuurders die daadwerkelijk door rood reden. Deze bestuurders hebben een bekeuring ontvangen.

Geweld tegen medewerkers winkel

UTRECHT- Aan de Seinedreef zijn twee medewerkers bedreigd.

Omstreeks 17.00 uur kwam een groep van ongeveer zes jongens de winkel binnen die zich vervelend gedroegen. De medewerkers, twee mannen, een 18-jarige en een 30-jarige beide uit Utrecht, spraken de jongens aan en hierop werden zij mishandeld. Tijdens de worsteling bedreigden de jongens het personeel met bouwmateriaal en de 18-jarige medewerker werd in zijn kruis getrapt. Uiteindelijk hebben de jongens de winkel verlaten waarop de politie werd gealarmeerd. De omgeving werd afgezocht, maar van de jongens ontbrak ieder spoor. Van drie jongens is geen goed signalement, van de andere drie wel. Het signalement van de eerste jongen; deze jongen is tussen de 12 en 14 jaar, heeft een lengte tussen de 160 en 165 cm een getinte huidskleur mogelijk Zuid Afrikaans. De jongen droeg een zwarte leren jas en een spijkerbroek. De tweede jongen is tussen de 16 en 18 jaar, tussen de 170 en 175 cm, heeft een getinte huidskleur en is vermoedelijk van Zuid Afrikaanse afkomt. Ook heeft hij een dik postuur en droeg hij een petje. De derde jongen is tussen de 15 en 17 jaar, is tussen de 180 en 185 cm, heeft een Noord Afrikaans uiterlijk. Hij droeg een zwarte bodywarmer, een rood shirt en een spijkerbroek.

Heeft u informatie over deze mishandeling, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Gesignaleerd

UTRECHT- Op maandagmiddag is een man aangehouden die bij de politie gesignaleerd was.

Surveillerende agenten zagen de 47-jarige man uit Utrecht, lopen en herkenden hem van eerdere incidenten waarvan hij nog een boete had openstaan. Tijdens zijn aanhouding verleende hij geen medewerking. Ook had hij verdovende middelen bij zich. Hierop is de man aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Geslagen

UTRECHT- De politie heeft aan de Trompetbloemlaan twee jongens aangehouden die een jongen geslagen en geschopt hadden.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht verklaarde dat hij aan het voetballen was op het voetbalveldje, gevestigd op de Trompetbloemlaan te Vleuten. Vervolgens werd hij door twee 14-jarige jongens uit Utrecht, rond 18.40 uur, in zijn rug getrapt en was geslagen. De twee 14-jarige jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gepakt op bouwterrein

VLEUTEN- Op dinsdagochtend werden twee mannen aangehouden na een bedrijfsinbraak. Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding, dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Utrechtse Heuvelrug. Agenten zetten het gebied af en hoorden en zagen in eerste instantie niets. Na even stil te zijn geweest klonk glasgerinkel. Gezien de grootte van het terrein konden de verdachten zich op veel plaatsen verschuilen. Na aanroepen kwamen de verdachten niet tevoorschijn. Besloten werd om politiehond Ricco in te zetten. Deze rook al snel een spoor en trof een 28-jarige man uit Rotterdam aan. De man werd in zijn arm gebeten en werd vervolgens door agenten aangehouden. Een 35-jarige man eveneens uit Rotterdam werd ook gebeten door de hond en werd ook aangehouden. Na behandeling van hun wonden werden zij ingesloten voor verhoor.

Valse melding

UTRECHT- Op maandagavond werden twee personen aangehouden. Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie via de alarmmelding, dat er gevochten zou worden tussen een aantal jongeren op het Maasplein. Agenten gingen direct naar die locatie en hadden al het sterke vermoeden dat de melding vals was. De agenten zagen vervolgens twee jongens wegrennen uit de telefooncel. De agenten renden achter de jongens aan. Een 18-jarige man uit Utrecht kon vervolgens worden aangehouden. Een groep van tien jongeren bleef om de aanhouding heen staan en een 17-jarige jongen uit Utrecht belemmerde de aanhouding en werd ook aangehouden.