Politie Haaglanden

Persberichten 18 maart

Haaglanden, 18-03-2008

Jongetje komt met schrik vrij
Den Haag Een 5-jarige jongetje dat maandag 17 maart omstreeks 18.00 uur op de Wateringsestraat plotseling voor een auto rende, kwam wonder boven wonder alleen met de schrik en een geschaafde knie vrij. Een 20-jarige Hagenaar reed met zijn auto over de Wateringsestraat toen het ventje plotseling voor zijn auto rende. De Hagenaar kon niet meer op tijd stoppen en raakte het jongetje. Het kind is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar bleek alleen een geschaafde knie te hebben.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag De politie hield op maandag 17 maart tussen 9.30 en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Erasmusweg. In totaal controleerde de agenten 585 voertuigen. Hiervan kregen 84 bestuurders een boete voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Rijden onder invloed
Den Haag - De politie zag op maandag 17 maart om 23.35 uur in de Ockenburghstraat dat een 33-jarige Haagse met een lage snelheid en slingerend in haar personenauto aan het verkeer deelnam. Tijdens een controle bleek dat de vrouw een slok te veel op had. Aan het politiebureau blies zij 690 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een boete en een rijverbod van een paar uur kon de bestuurster weer naar huis.

Fietsster gewond na aanrijding
Den Haag Door nog onbekende oorzaak vond op maandag 17 maart om 8.15 uur op de kruising van de Hengelolaan met de Hoogeveenlaan een ongeval plaats tussen een bestuurster van een personenauto en een fietsster. De ambulance vervoerde de 32-jarige Haagse fietsster met letstel aan heup en schouder naar het ziekenhuis. De 59-jarige Haagse bestuurster van de personenauto kwam met de schrik vrij. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Rijden zonder geldig rijbewijs
Den Haag - De politie gaf op maandag 17 maart diverse bestuurders een boete omdat zij zonder geldig rijbewijs aan het verkeer deelnamen. Een 23-jarige Delftenaar reed om 10.20 uur in een personenauto met een grote aanhanger over de Rijswijkseweg. Omdat de aanhangwagen zwaarder was dan de personenauto waarin de bestuurder reed, moest hij in het bezit zijn van een rijbewijs B en E. Dit was niet het geval. Hiervoor kreeg de Delftenaar een proces-verbaal. De bestuurder was hardleers, want een uur laten zagen de agenten deze man weer rijden met de aanhanger. De Delftenaar kreeg wederom een proces-verbaal.

De politie controleerde op het Leeghwaterplein een 36-jarige Haagse bromfietser. De man bleek alleen in het bezit van een Dominicaans rijbewijs. Hij gaf aan al zeven jaar in Nederland te wonen. In dat geval had hij in het bezit moeten zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Jongens lopen met nepvuurwapen
Den Haag Twee agenten werden op maandag 17 maart om 17.15 uur naar de Ambachtsgaarde gestuurd waar twee jongens zouden lopen met een vuurwapen. De agenten zagen in de omgeving twee jongens die aan het signalement voldeden. Eén van de jongens, een 15-jarige Hagenaar, richtte een wapen op de ander, een 10-jarige Hagenaar. Omdat de 15-jarige jongen verklaarde dat het wapen van de 10-jarige jongen was, namen de agenten beide jongens mee naar het politiebureau. Aan het bureau bleek het om een nepvuurwapen te gaan. Nadat de agenten de ouders van de jongens en bureau Jeugdzorg op de hoogte hadden gebracht, konden de jongens weer naar huis.

Gestolen fiets
Den Haag Een 32-jarige Haagse werd maandagmorgen 17 maart aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed. Surveillerende agenten zagen de vrouw fietsen op de Aletta Jacobsweg. Omdat zij zagen dat er geen slot op de fiets zat, besloten zij de vrouw staande te houden en te controleren. Tijdens de controle bleek de fiets in 2005 gestolen te zijn. Hierop werd de vrouw aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De vrouw verklaarde de fiets bij een tweedehandswinkel te hebben gekocht. De politie onderzoekt de zaak.

Eenden versperren rijbaan
Den Haag Na een melding op maandag 17 maart om 8.15 uur dat een groep eenden de Zijdeweg versperde voor autos, troffen agenten inderdaad een familie eenden aan. Na wat lichte aansporing van de agenten bereikten de eenden-ouders en hun kinderen veilig de sloot; een andere eend had de oversteek helaas niet overleefd. Vervolgens kon het verkeer weer ongehinderd doorrijden.

Senior onder invloed achter het stuur
Den Haag Een 65-jarige Zoetermeerder had op dinsdag 18 maart om 00.50 uur te diep in het glaasje gekeken om nog achter het stuur te kruipen. Hij werd op de Juliana van Stolberglaan aangehouden en blies 540 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De senior kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.
Haastige automobilist moet rijbewijs inleveren.

Den Haag Een 22-jarige Hagenaar raasde op maandag 17 maart om 14.10 uur met een snelheid van 125 kilometer per uur over de Benoordenhoutseweg, waar de maximum snelheid 50 kilometer bedraagt. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren. In totaal werden er op de Benoordenhoutseweg tussen 12.30 en 16.30 uur 510 voertuigen gecontroleerd. Twee hiervan kregen een proces-verbaal.

Aanrijding na alcoholgebruik
Voorburg Een 23-jarige Haagse automobilist veroorzaakte op maandag 17 maart om 17.05 uur een aanrijding op de Mgr. Van Steelaan. De jongeman had alcohol gedronken en bestuurde desondanks toch zijn auto. Dat ging fout, toen hij in de bocht bij de Hofzichtlaan aan de volumeknop van zijn autoradio draaide. De Hagenaar raakte daardoor afgeleid en botste met zijn auto tegen een verkeerslichtinstallatie. Een blaastest gaf als uitslag 180 ugl. Omdat de Hagenaar beginnend bestuurder is heeft de politie proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongen beroofd
Leidschendam Een 14-jarige Leidschendammer werd op maandag 17 maart omstreeks 16.30 uur beroofd van de batterij en geheugenkaart van zijn PSP (draagbare spelcomputer). De jongen liep over de Heuvelweg, toen twee jongens hem dreigden in elkaar te zullen slaan als hij zijn spullen niet afgaf. De beide straatrovers gingen er na de diefstal vandoor. De politie beschikt over een goed signalement maar roept ook getuigen van deze diefstal op zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook middels het nummer 0800-7000.

Stenen naar tram
Leidschendam Twee Haagse passagiers van een tram kregen op maandag 17 maart omstreeks 09.45 uur een woordenwisseling met HTM-controleurs. De beide Hagenaars (20 en 21 jaar), moesten op de Heuvelweg de tram verlaten. Omdat zij het hier niet mee eens waren, raapten zij enkele stenen tussen de trambaan op en gooiden die in de richting van de tram. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, gingen beide mannen er als een haas vandoor. Zij werden in het winkelcentrum Leidsenhage aangehouden. Nadat uit onderzoek was komen vast te staan dat de tram niet door de stenen was geraakt, kregen beide Hagenaars een bekeuring voor baldadigheid en mochten zij het politiebureau weer verlaten.

Trambestuurder betrapt bekladders tram
Rijswijk De trambestuurder van tramlijn 17 zag maandag 17 maart om 10.30 uur op een intern camerasysteem een groepje de tram bekladden en riep de politie erbij. De trambestuurder kon één meisje aanwijzen waarvan hij zeker wist dat ze erbij betrokken was. De agenten hielden de 18-jarige Rijswijkse aan. Zij kreeg een boete.

Winkeldief met dvd-speler onder de arm
Rijswijk Medewerkers van een elektronicawinkel hoorden maandag 17 maart om 13.30 uur achter in de winkel aan de Prins Johan Friso Promenade gerommel. Daarna zagen zij een man met een doos onder zijn arm de winkel uitrennen. Ze waarschuwden de politie, die de 28-jarige Rijswijker elders in het winkelcentrum aanhield. Hij bleek een dvd-speler te hebben gestolen. Op het politiebureau kreeg hij een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

Vrachtwagen verliest slib
De Lier Een 87-jarige man uit De Lier reed maandag 17 maart om 10.45 uur in een scootmobiel op de M.A. de Ruyterstraat en wilde oversteken naar de Parallelweg. Hiervoor moest een vrachtwagen remmen en uitwijken. Door die manoeuvre kwam de lading van de vrachtwagen naar voren en bedekte de weg (en het slachtoffer) met een laag slib. De Lierenaar reed tegen de middenberm aan, waardoor hij viel. De ambulance vervoerde hem met oogletsel naar het ziekenhuis.

Scooter gestolen
Den Hoorn De politie kreeg maandag 17 maart rond 14.00 uur de melding over een groepje jongeren dat bij de Drogerij met een scooter sleepte. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, rende het groepje weg. Ze konden één van hen, een 16-jarige jongen uit Den Hoorn, aanhouden. Dezelfde middag kwam een aangifte binnen van een scooter die in dezelfde buurt gestolen was. De jongen wordt gehoord over zijn eventuele betrokkenheid bij de diefstal.

Betrapt dankzij cameratoezicht
Delft De politie hield dinsdag 18 maart om 03.45 uur drie mannen (18, 21 en 23 uit Delft) aan voor baldadigheid in de Stationstunnel. De politie zag via het cameratoezicht hoe de mannen de krantenhouder voor gratis kranten omver gooiden en de kranten over straat verspreiden. De drie mannen werden kort daarop aangehouden op de Ada van Hollandstraat. Ze kregen een boete voor baldadigheid en moesten de rotzooi eerst opruimen voordat ze naar huis mochten.

Betrapt op winkeldiefstal
Pijnacker De politie hield op maandag 17 maart om 17.20 uur een 16-jarige jongen uit Rotterdam aan voor winkeldiefstal. De jongen was in een supermarkt op de Klapwijkseweg door het winkelpersoneel betrapt op diefstal. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Klappen bij aanhouding winkeldief
Zoetermeer Een personeelslid (28 uit Zoetermeer) van een supermarkt op de Puttershoekstraat heeft maandag 17 maart om 11.50 uur klappen gekregen toen hij een 28-jarige winkeldief uit Leidschendam wilde aanhouden. De medewerker zag dat de verdachte de winkel uit wilde lopen zonder te betalen en hield de man aan. Daarop ontstond een worsteling. De verdachte is overgedragen aan de politie. Op het politiebureau ontdekten de agenten ook nog een gestolen flesje parfum (tester) in de jas van de verdachte. De man zit nog vast.

Jonge winkeldief
Zoetermeer Alert winkelpersoneel hield maandag 17 maart om 13.25 uur een 13-jarig meisje uit Zoetermeer aan voor winkeldiefstal. Het personeel van de drogisterij op het Middelwaard droeg het meisje over aan de politie. Zij kreeg een doorverwijzing naar Bureau Halt.